Kezdőlap » Baba-mama » Melyik a 8 legjobb IQ növelő módszer gyermekek számára?

Melyik a 8 legjobb IQ növelő módszer gyermekek számára?

Egy gyermek értelmi fejlődését a szülő nagyon egyszerűen befolyásolhatja, praktikus dolgokkal pedig fel is turbózhatja. Nézzük meg melyek ezek a dolgok, amik segítik a gyerekek szellemi fejlődését.
Elsőnek próbáljuk ki a gyermekkel az asszociációs módszert, játékos formában. Ezzel nemcsak összefüggéseket teremthetünk a gyerkőc fejében hangok, színek, és tárgyak között, de jócskán gyorsíthatjuk a gondolkodását is. Ugyanilyen jól fejlesztik a kicsi IQ-ját a mondókák is. Nemcsak hogy eszessé teszi a kicsiket, fejlesztik a memóriájukat, és ritmusérzéküket is, ráadásul olcsók, és szórakoztatóak. Mivel a beszéd fejlődése szorosan összefügg az értelmi fejlődéssel, ezért vegyünk olyan plüssöket, vagy bábokat a gyereknek, amelyek valamilyen állatot ábrázolnak. Játék közben bíztassuk a gyereket, hogy utánozza a különböző állatok hangját, hiszen ez fejleszteni fogja őt. Némely étel is hozzájárulhat a gyerkőc értelmi fejlődéséhez, ilyen például az omega 3 zsírsav is. Próbáljunk neki ezért hát sok halat adni enni, hogyha nem igazán szereti önmagában, akkor tegyük bele szendvicsbe, hátha úgy szívesebben megeszi.
Számos kutatás kimutatta már, hogy a gyermeket fejleszti a zene –elsősorban komolyzene- hallgatása. Ezen kívül pedig nyugtatóként is hat rájuk, ezért hogyha már csecsemőkorban hozzászoktatjuk a kicsit a halk zenéhez, később is megnyugtatja majd. Szintén fejleszti a gyermek IQ-ját, ha sokat olvasunk fel neki könyvből, hogyha kreatív játékokat vásárolunk neki, vagy ha sokat visszük közösségbe.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan akadályozzam meg, hogy ne legyen hisztis a gyermekem?

A hisztis időszakon minden gyermek átesik, az nem mindegy, hogy ez meddig tart és, hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük