Kezdőlap » Lakberendezés » Melyek a legfontosabb háztartási eszközök?

Melyek a legfontosabb háztartási eszközök?

Senki sem állítja, hogy ne lehetne meglenni mosogatógép vagy speciális robotgépek nélkül, vannak viszont olyan háztartási eszközök, amelyek kényelmes, modern háztartás egyszerű vezetéséhez jóformán nélkülözhetetlenek.
Senki sem gondolja például, hogy manapság bárkinek is az udvarra kéne kivinnie és kemény munkával kiporolnia a szőnyeget, így minden háztartásban található már egy porszívó. Helyet spórolhatunk viszont, ha komolyabb, takarítógépi funkciókkal is bíró és magas teljesítményű eszközt veszünk. Ez egy kicsit több helyet igényel, így viszont kettő vagy három helyett csak egy készülékre lesz szükség.
A vasaló legalább ugyanilyen alapvető dolog, sokaknak eszükbe sem jut a felsorolása, annyira természetes már a használata. Habár messze nem kell mindent vasalni, de hogy nem hiányozhat a háztartásból, az biztos.
A nagy gépek közül a legalapvetőbb ugyanilyen okból a mosógép. Ha nincs hely teregetni vagy problémát jelent a túl nagy pára és az ezzel járó penészedés a házban, akkor jó, ha szárító funkciója is van. Elvileg hatékonyabb két külön gépet beszerezni erre a célra, a szárítógép rápakolható az elöltöltős mosógép tetejére, ha azonban helytakarékosságra törekszünk, akkor egybeépített változatot kell választani.
A konyhában sokan talán nem is gondolják, de a hűtő alapvetőbb eszköz, mint a tűzhely, pláne, mint a sütő. Sokan vannak, akiknek nincs tehetségük a sütéshez (és nemcsak a süteményekhez), és főzni is egész jól lehet még mikróban is, tehát pár hétig nyugodtan ellehet az ember tűzhely nélkül. A hűtőgép hiánya viszont egyenes út az élelmiszerek gyors romlásához és az ebből adódó megbetegedésekhez. A fagyasztó kis háztartásban célszerű, ha egybe van építve a hűtővel, ha azonban sok ételt tartalékolunk, érdemes számolni egy plusz fagyasztószekrénnyel is.
A fontossági sorrendben a főzőlap persze még mindig előrébb áll, mint egy mosogatógép, és akkor már mindenképp célszerű kiegészíteni egy páraelszívóval. A sütő elsősorban a változatosságot jelenti a főzésben, és persze a sült tésztafélékhez, édességekhez vezető legjobb utat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Dekorálj aluminium fóliával

Mindannyian találkoztunk már azzal a problémával, hogy szerettük volna feldobni a lakás egyes részein üresen …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük