Kezdőlap » Kert » Melyek a legdivatosabb alapanyagok a kreatív alkotásokhoz?

Melyek a legdivatosabb alapanyagok a kreatív alkotásokhoz?

Manapság nagy divatja van a raklapból készült bútoroknak, kiegészítőknek, holott a hazai körülmények közt elmondhatjuk, hogy a raklap nem épp olcsó helyettesítője egy kanapénak.
Vannak olyan más alapanyagok, amelyek a külföldi szerkesztésű blogokon, facebook oldalakon és a pinteresten is bőven hódítanak már, de hozzánk még kevésbé jutottak el ezek az ötletek.
A raklap mellett a másik legnépszerűbb alapanyag a láda. Nálunk is sokféle láda található meg, a legjobb talán a régi típusú zöldséges faláda, mert pontosan egyforma méretűek, de ha nem akarjuk nehéz dolgokkal megpakolni, akkor próbálkozhatunk különféle karton megoldásokkal is. Elegendő lefesteni, esetleg dekupázzsal díszíteni, majd felfúrni a falra.
Főleg kerti felhasználásra népszerű a használt autógumi. Lehet belőle földdel megtöltve magasított virágágyás, a földbe leásva, kibélelve, körbekövezve kerti tó, művészien szétvágva és kifestve szobrok, például hattyú, vagy játszótér a gyerekeknek. Beltéri használatra puffá szokták alakítani: csak ki kell tömni, hogy ülőfelületet alakítsunk ki, majd az egészet leburkolni valami strapabíró és a lakáshoz illő anyaggal.
Nagyon népszerűek mostanában a kavicsmozaikok is. A legkönnyebb ezt a kertben létrehozni, mivel talán egészen nagy felületet is fel akarunk használni, más részről pedig a felület nem éppen sima, számítani kell arra, hogy habár gyönyörű, a székek billegni fognak rajta. Az elkészítés módja: tervezzük meg a mintát és jelöljük ki a befedendő felületet, majd emeljük ki a gyeptéglákat vagy a felső földréteget, ha fű nincs. A formát töltsük meg homokkal, és karcoljuk bele a tervezett mintát. Nyomkodjuk bele a megfelelő színű kavicsokat, minél szorosabban álljanak, végül söpörjünk rá annyi homokot, amennyit csak felvesznek a rések, és tömörítsük szórófejes locsolóval kijuttatott gyenge vízsugárral.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan gondoskodjunk a széncinkéről?

A széncinege a legnagyobb az európai cinegék között. Másik leggyakoribb faja a cinegéknek nálunk a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük