Kezdőlap » Szilveszter » Melyek a klasszikus szilveszteri ételek?

Melyek a klasszikus szilveszteri ételek?

Ha nagy társaságot hívunk, akkor mindenképp érdemes áttekinteni, hogy milyen tradicionális ételeket érdemes elkészíteni a szilveszteri bulira. Fontos figyelni rá, hogy ezek nem összekeverendőek az újévi menüvel, már ugye, ha fontosnak tekintjük a hagyományokat.
Ha társaságot várunk, akkor nagy, leülős vacsora helyett készítsünk inkább gyorsan bekapható falatokat, amelyek ráadásul valamennyire csökkentik az alkohol hatását is (remélhetőleg egy jobbféle házibuliban nem kifejezetten az a cél, hogy a vendégek a rosszullétig igyák magukat).
Tehát elsősorban aprósüteményekkel készüljünk. Ezek készülhetnek klasszikus vajas tésztából, kelt tésztából, ez a kettő a legnépszerűbb. Daraboljuk apróra a kinyújtott tésztát, majd ízesítsük, elsősorban sós jellegűre. Ehhez használhatunk sajtot, akár különféle típusúakat is, ami nagyon finom megoldás, köménymagot, szezámmagot, durvára darált színes borsot, nagy szemű sót. Egészítsük ki a klasszikus éjféli vacsorával: mustárral és virslivel. A virsliből jó minőségű, roppanós verziót válasszunk, és ügyeljünk rá, hogy ne főzzük szét, elegendő neki 3-4 perc a vízben, maximum.
Italként ne csak alkoholt kínáljunk, az ugyanis vízhajtó hatású, tehát egy sör vagy egy pohár pezsgő után az ember még szomjasabbnak fogja érezni magát. Ennek ellenére gondoskodjunk a finom italokról. Sokan vannak, akik nem bírják a pezsgőt, könnyen fejfájást lehet kapni tőle. Nekik kínáljunk habzóbort, téli söröket, sangriát vagy otthon készített, fűszeres puncsféléket, forralt bort, esetleg rumos teát. Ez mind jól illik a sós ételekhez.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan szervezzünk otthon szilveszteri partit?

Röviden: vendéglista, ételek, italok – alkoholos és alkoholmentes, hangulat – zene, fények, lampionok, esetleges házirend, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük