Kezdőlap » Karácsony » Melyek a karácsonyi időszak legszebb beltéri növényei?

Melyek a karácsonyi időszak legszebb beltéri növényei?

Itt most nem a közismert növényekről lesz szó, hiszen a karácsonyi kaktuszról és a mikulásvirágról mindenki rengeteget tud már, ezek szinte kötelező elemei a decemberi díszítésnek.
Az amarillisz nem olyan népszerű, mint a másik kettő, hiszen a kaktusznál egy kicsit kényesebb, a mikulásvirágnál pedig drágább. Egy-egy amarillisz hagymát kb. 700-1000 forintért lehet megvásárolni, de a különleges vagy ritka színváltozatok drágábbak is lehetnek. Színváltozatai a fehértől a sötét bordóig terjednek, vannak benne rózsaszín és különböző mértékben csíkos verziók, egyes típusoknak keskenyebb vagy vastagabb, több vagy kevesebb a szirmai száma.
A jácint jellemzően húsvét környékén nagyon kedvelt növény, de az az igazság, hogy a megfelelően tárolt hagymákat már karácsony előtt elkezdhetjük gyökereztetni, hogy az ünnepi asztalt díszítsék. Keressük az elegáns sötétlila, sötét rózsaszín változatokat, amelyekhez sötétbordó vagy óarany színű széles textilszalagokat használva igazán ünnepi hangulatot teremthetünk.
Ha a kála pihenőidőszakát nyárra időzítjük, akkor a virágzását várhatóan nem sokkal karácsony előtt kezdi meg. Mára már több színváltozata is kapható, melyek tarthatóak kaspóban a lakásban is. Egy sűrűn virágzó hófehér, élénksárga vagy rózsaszín kála csodás látványt nyújt az ünnepi asztalon.
A téli jázmin egy olyan kültéri növény, amely enyhe teleken akár már karácsony környékén virágozni kezdhet, ekkor vágott virágként vihetjük be a házba. Futtassuk támrendszerre olyan helyen, ahol az élénk napsütés mellett a nap egy-egy részében árnyékot is kaphat.
Nem virágával, hanem a gyümölcsével díszít ugyan, de szintén karácsony környékére várható a legtöbb citrus beérése, például a kalamondin és a citrom is. Ha épp azokban a napokban még nem is ehetőek, azért szép színükkel már díszítenek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan készítsünk karácsonyi párnát?

Nehéz kényelmes párnát találni üzletekben. Többnyire jól néznek ki, ezzel nincs is baj, viszont fél …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük