Kezdőlap » Baba-mama » Melyek azok az élelmiszerek, amik károsítják a gyereket?

Melyek azok az élelmiszerek, amik károsítják a gyereket?

Habár sok szülő azt gondolja, hogy ezek az élelmiszerek nem ártanak- vagy épp használnak- a gyerek egészségének, azonban épp ellenkezőleg, hiszen ezek egyenesen károsítják az immunrendszert. Nézzük meg, melyek azok az élelmiszerek, amit nem érdemes adni a gyerekünknek!
Elsőként máris itt vannak a magas zsírtartalmú sajtok, melyeket azért nem szabad adnunk, mert nehéz ételnek számítanak, és a nehéz ételek köztudottan megterhelik a szervezetünket, főképp egy gyermek szervezetét. Hogyan sok nehéz ételt fogyaszt egy gyerek, akkor az csökkenti a szervezete védekezőképességét a betegségek és vírusok ellen. Habár a rántott hús, vagy rántott sajt sokszor a gyermekek kedvenc ételei közé tartoznak, azonban nem tesznek jót az egészségüknek. Nemcsak azért, mert egyszerűen zsíros húsról, vagy sajtról van szó, hanem mert duplán zsíros, olajos étel, mely meggátolja az immunrendszer helyes működését.
Ugyanez a helyzet a halrudacskákkal kapcsolatosan, melyek ráadásul tele vannak adalékanyaggal, és többnyire alig van bennük valódi hal. Az is káros, ha egyébként egészséges ételeket –pl.: zöldségeket sütünk ki bő zsírban, hiszen ezzel nem viszünk be vitamint a szervezetbe, épp ellenkezőleg. Ne adjunk túl sok gumicukrot és csokit sem a gyerekünknek, hiszen minél magasabb a vércukorszintjük, annál gyengébben működik az immunrendszerük. Ne adjunk gyümölcslét, csak 100 %-osat, vagy magunknak facsarjunk ki gyümölcsből, vagy készítsünk turmixot, hiszen abban legalább biztos hogy gyümölcs van, nem pedig cukor, és adalékanyag.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan tápláljuk az újszülöttet?

Optimális esetben a kisbaba születése után azonnal az édesanyja kezébe kerül, aki így akár már …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük