Kezdőlap » Divat és szépség » Melyek azok a sminkhibák, amik durván öregítenek?

Melyek azok a sminkhibák, amik durván öregítenek?

Habár elsősorban azért sminkeljük magunkat, hogy szépek, fiatalosak legyünk, vannak olyan hibák, melyek elkövetésével akár öt évvel öregebbnek nézhetünk ki! Ezeket egyértelműen érdemes elkerülni.
Ne használjunk sötétpiros, vagy lila rúzst, mert egyértelműen öregebbnek tüntetnek fel, ráadásul az utóbbi árnyalat a fogakat is sárgábbnak mutatja. Sokan nap mint nap kihúzzák fekete szemceruzával a szemüket, azonban hogyha nem jól teszik ezt, például túl erősen, vastagon húzzák ki az alsó szemhéjat, az öregíti őket. Ehelyett inkább felül, vagy alul, de csak középtől húzzuk ki a szemünket. Ugyancsak ahogy az ajaknál nem ajánlott a bordó szín, úgy pirosítóból sem szabad ilyet használni, hiszen egyértelműen öregít. Helyette válasszunk barackos, pinkes árnyalatot, mely üdeséget, frissességet sugároz.
Az alapozó kiválasztása kulcsfontosságú, érdemes olyan árnyalatot választani, mely az arc színével megegyezik, vagy egy árnyalattal attól világosabb, de sötétebbet semmiképp ne, mert attól körülbelül öt évvel öregebbnek tűnünk majd. A szürke, füstös szem még kora reggel is fáradttá teszi a tekintetet, és egyúttal öregít is. Arra is érdemes figyelni, hogy a szem alatt ne mosódjon el a festék, mert ugyanúgy hat, mint a szürke szín. A púder is egy olyan sminkeszköz, melyet ha nem szükséges, nem is érdemes használni, hiszen túlzásba vitele könnyen öregíthet bárkit, mert a por könnyen összegyűlik a mimikai ráncokban, és jobban kihangsúlyozza azokat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Csík bogarak

A bogarak földünk leginkább nem szeretet fajához tartoznak.Nagyon sokan félnek tőlük pedig ezeknek a kis …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük