Kezdőlap » Esküvő » Melyek az esküvő legfontosabb eseményei?

Melyek az esküvő legfontosabb eseményei?

Célszerű, ha a pár vagy helyettük a vőfély egy fix, szinte percre pontosan beosztott ütemtervet készít annak érdekében, hogy egyik eseményre se kelljen rohanni, és ne is unatkozzanak a vendégek a következő történésre várva.
Ennek érdekében tisztában kell lenni azzal, hogy milyen eseményeket tervezünk a nagy napra. Amikor időpontot foglalunk a polgári illetve az egyházi szertartásra, mindig kérdezzük meg, hány percig tart, és nézzük meg azt is, például a Google Map segítségével, hogy mennyi időbe telik eljutni egyik helyszínről a másikra.
Attól függően, hogy mennyire késő vagy kora délutánra tervezzük a szertartásokat, szükség lehet déli fogadó étkezésre is, ekkor pedig lehet, hogy külön átöltözésre is időt kell szánni. Figyeljünk rá, hogy a vendégek ne unatkozzanak az ebéd és a házasságkötésre indulás között. Az eseményeket, ha kell, toljuk közelebb egymáshoz, ez sokkal jobb megoldás, mint programokat kitalálni, mert a vendégek mindig akkor szórakoznak jól, ha az ünnepelt pár is jelen van.
Legproblémásabb programpont szokott lenni a házasságkötést követő első fotózás betervezése, ami legalább másfél-két órás program a vendégek nélkül. Ha lehet, próbáljuk bevonni a vendégeket is, készítsünk sok közös fotót velük, örökítsük meg a csokor eldobását, stb., a két személyes fotózásra pedig ne keressünk műtermet vagy más helyszínt. Ha ilyen képeket szeretnénk, azt halasszuk másnapra.
A viszonylag kései házasságkötési időpont azért jó, mert így nem kell túl hosszú időt kitölteni a vacsoráig. A téli időszakba tervezett lagzi előnye pedig a korai sötétedés, amivel a táncot hozhatjuk előre.
Ha igény van rá, akkor a tánc szüneteiben itt-ott iktassunk be fél órát, amikor pihenésre, játékokra van lehetőség. Úgy 11, fél 12 felé szokás behozni a menyasszonyi tortát. Fél óra bőven elegendő idő a szeletek kiosztásához és elfogyasztásához.
Az éjféli menyasszonytáncot ne hagyjuk ki, a lakodalom egyik leghangulatosabb eseménye, még akkor is, ha fizetni nem kell a menyasszonyért. A tánc után a menyasszony hagyományosan menyecskeruhába öltözik. Ezt az időt lehet kihasználni az éjféli vacsora tálalására. Ennek ellenére jó, ha a pár igyekszik minél hamarabb visszatérni.
Mivel a központban a pár van, de a vendégeket sem lehet elhanyagolni, a nászéjszakára általában csak másnap lehet sort keríteni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esküvő avagy az utolsó nap gondolatai

Legtöbben bíznak benne, hogy szerelembe esés és az igazi megtalálása után jön majd egy nap, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük