Kezdőlap » Fitnesz » Melyek a leghatékonyabb tricepszgyakorlatok?

Melyek a leghatékonyabb tricepszgyakorlatok?

A tricepsz edzése nők számára is fontos: a karizmokra végzett gyakorlatok segítenek a feszes kar kialakításában.
A formás kontúrokhoz nem elegendő a has, a fenék és a láb edzése. Nem hanyagolhatjuk el a hát, a váll, és a karok izmait célzó gyakorlatokat sem. Akár pólót, akár topot viselünk: a feszes, vékony, erős karok vonzó látványt nyújtanak. A definiált felkarért a bicepsz mellett a tricepsz is felelős. A háromfejű izom erősíti a kontúrokat, és szép formát ad a karnak. Mely gyakorlatok a leghatékonyabbak a tricepsz erősítéséhez? A kérdés megválaszolására wisconsini kutatók egy egész tanulmányt áldoztak, mire megtalálták a három, leghatásosabb gyakorlatot.

A kutatók 15, 20-24 év közötti nőt vizsgáltak. A kísérleti alanyok két napig nem sportolhattak, majd különböző tricepszgyakorlatokat végeztek. Minden gyakorlat után 5 percet kaptak a regenerációra. A résztvevők karjára erősített elektródák segítségével a kutatók meg tudták mérni az izommunka intenzitását. Az eredmény: a tricepszre egy saját testsúlyos gyakorlat bizonyult a leghatékonyabbnak.

Általánosságban a szűk kéztartással végzett fekvőtámasz során volt mérhető a legnagyobb izomaktivitás – számoltak be az eredményektől a kutatók. A lórúgás nevű gyakorlat, és a tolódzkodás is kifejezetten hatékonynak bizonyult. A legmagasabb edzésintenzitás tehát a három gyakorlat kombinációjával érhető el: akár külön, akár triszettben végezve. A gyakorlatokat akár otthon is végezhetjük: a tolódzkodáshoz, és a fekvőtámaszhoz felszerelés sem szükséges, de a lórúgáshoz is elegendő egy kisebb kézisúlyzó, vagy egy teletöltött ásványvizes üveg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szénhidrátok szerepe az izomépítésben

A hatásos, és gyors izomépítéshez a megfelelő edzésprogram mellett elengedhetetlen a kiegyensúlyozott, egészséges táplálkozás. A …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük