Kezdőlap » Hotel » Melbourne látnivalói

Melbourne látnivalói

Melbourne Ausztrália egyik legismertebb, és egyik legnagyobb városa, mely Victoria államban helyezkedik el. Maga a település a tipikus ausztrál városfelépítés általános példáját mutatja, azaz 4 részre bontható fel, az üzleti központra, ahol a bevásárló negyedek találhatóak, a parlamenti negyedre, a művészeti negyedre, valamint arra a negyedre ahol a városháza is található. Az egész városban mindenfelé gyönyörű parkokat, kerteket találunk, és vannak olyan részek is, ahová az autókat nem engedik be egyáltalán.

Melbourne látnivalói között elsőként említhetjük meg a Rialto Towerst, amely az ország déli részének legmagasabb irodaépülete. A város legmagasabb építészeti remekműve az Eureka Tower is ugyancsak látványos, ahogy a Királyi Kiállítási Épület is. A sportkedvelők számára kedvelt célpont az Australian Gallery of Sport and Museum, ahol szinte minden sportágazatról van valamilyen kiállítás. Lényeges kulturális jelkép a helyiek számára a Melbourne-i Krikett Stadion, mely az ország első számú sportlétesítménye.

Ami a zöld területeket illeti, már korábban is említettük, hogy bőven található ilyen a városban. Melbourne egyik legkedveltebb találkahelye a Carlton-kert, azonban sokan kedvelik a Kings Domain-t is, amely egy óriási kiépített parkos terület, mely egykor mocsár volt. Szintén zöldterület a Royal Botanic Gardens is, és nem messze tőle található a Rippon Lea kastély.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük