Kezdőlap » Esküvő » Megsüssük-e a saját tortánkat?

Megsüssük-e a saját tortánkat?

Ez még akkor is elég érdekes kérdés marad, ha elvonatkoztatunk a mindenféle hagyományoktól és babonáktól. Mi az előnye a dolognak? Természetesen, hogy pontosan olyan lesz, amilyennek szeretnénk. Na jó, amilyennek sikerül. Viszont tudjuk, hogy mi kerül bele, mármint milyen alapanyag. Továbbá nem kell időt pazarolni a cukrászdás kóstolókra sem. Hátrányai? Hát az több van. Például, hogy mi van, ha nem jön össze? Eldől például a nagy súly alatt, és hacsak nem vagyunk magunk is cukrászok, aligha dekorálhatjuk olyan szépen, mint egy szakember.
És persze a hátrányokat egy kis igyekezettel le tudjuk dolgozni, habár vásárolni, azt kell hozzá. Nem feltétlenül olcsóbb, ha a saját sütésű esküvői torta mellett döntünk, hiszen, ha biztonságosan stabilra szeretnénk csinálni, vásárolni vagy bérelni kell egy tortatartót, lehetőleg több szintest. Még az ebay-en vásárolni sem könnyű igazán szép darabokat, főleg, ha korlátozott a költségvetés, viszont megéri, mert későbbi alkalmaknál is újra lehet hasznosítani, még ha nem is szeretnénk olyan magas tornyot építeni.

A tartó használata egyébként feltétlenül ajánlott, ha két normál vastagságú tortánál többet szeretnénk egymásra halmozni. Habár felfelé haladva a torták egyre kisebbek lesznek, azok továbbra is a legalsó szint közepére nehezedik, ami össze is roskadhat.
A díszítés kérdésében az dönt, hogy pontosan milyen díszítést szeretnénk. Érdemes megvenni vagy kikölcsönözni néhány erre vonatkozó könyvet, esetleg megnézni tematikus blogokat és weblapokat, ennek ellenére mondjunk le a cirádás krémmel való díszítésről, inkább válasszunk marcipánt, fondant-ot.
Ezek megformázásához nagyszerű, három dimenziós formákat lehet kapni például az ebay-en, már pár száz forintért is. Készíthetünk velük napraforgót, tavirózsát, rózsabimbót, és így tovább, a legtöbb esetben a szirmok külön állnak, egészen valósághű képet adnak. Ezeket kiegészíthetjük ehető apróságokkal, például gyöngycukorral.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Nászajándék – mit vegyek?

Egy esküvői meghívás mindig öröm, hiszen olyan eseményre invitálnak, amelyet az ifjú pár kiemelkedően jól …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük