Kezdőlap » Fitnesz » Megfelelő edzés homokóra, és banán típusúaknak

Megfelelő edzés homokóra, és banán típusúaknak

A női alakot legtöbbször a következő négy típusba sorolják: alma, körte, banán, vagy homokóra. A típusok előnyei, hátrányai, és a legmegfelelőbb alakformálási módszerei is különböznek. Általánosságban érvényes, hogy legalább heti három edzés szükséges a látványos eredményhez.

A homokóra típus formás, arányos testalkatú. A vékony derék mellé széles csípő, és széles vállöv társul. Alakformálás helyett – amennyiben nem rendelkezik jelentős súlyfelesleggel – a homokóra típusú nőnek csak az alakja hangsúlyozását érdemes megcéloznia az edzéssel. A felső-, és az alsótest kiegyenlített edzése biztosítja, hogy a megfelelő arányok megmaradjanak. A futás erősíti a lábizmokat, de a súlyzós edzéssel ellentétben nem alakít ki látványos izmokat – tehát megfelelő választás lehet. A jóga, és a pilates is segíthet hangsúlyozni az arányos, formás alakot. Ha mégis a súlyzós edzést választják, a homokóra típusú nőknek ajánlott odafigyelniük arra, hogy egyenlően terheljék a karokat, vállakat, hátat, és a lábat. Kitűnő gyakorlat, és egyszerre edzi meg a felső-, és az alsótestet, ha guggolás közben két kézisúlyzót tartunk a vállunk magasságában, és minden térdhajlításnál kinyomjuk őket. A gyakorlat a feneket, a lábat, és a vállakat egyaránt erősíti.

A banán típusúak vékony alkatúak: a vállöv, és a csípő egyaránt szűk, a derék karcsú. Az edzés során ennél a típusnál a nőies vonalak hangsúlyozása a cél. A súlyzós edzés segíthet ebben: a váll, hát, illetve a láb, és a fenék izmainak fejlesztése segít nőiesebbé, formásabbá tenni az alakot. Az úszás is definiáltabbá teszi az izmokat, és nemcsak a lábakat, hanem a felsőtestet is formába hozza.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fitness kezdőknek: mire figyeljünk oda az első edzések előtt, alatt, és után?

A fogyni vágyók sokszor választják a sportot céljaik eléréséhez. A mozgás egészséges, és valóban segíthet …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük