Kezdőlap » Hotel » Mechelen város bemutatása

Mechelen város bemutatása

Mechelen egy Belgiumban fekvő város, amely Antwerpen tartományban található, és átfolyik rajta a Dijle folyó. A várost töretlenül jellemző fejlődés az elmúlt évek során sem akadt meg, a város képe egy folyamatosan megújuló, dinamikus rendezett helyre mutat, ahol a történelmi emlékek, az ipar, valamint a kultúrák egyaránt keverednek. Mechelen fejlettsége elsősorban annak köszönhető, hogy közrefogja két nagyváros, Brüsszel és Antwerpen. Az egész régióban, így Mechelentől északra és délre is ipari parkokat létesítettek, és számos olyan nehézipari üzem is található erre, ami rengeteg embert a városba vonzott.

A város látképe, iparváros mivoltától eltekintve igencsak színes, változatos, ez többnyire annak a számos látványosságnak is köszönhető, amit megtekinthetünk, hogyha itt járunk. Nemcsak olyan híres egyházi épületek, mint a Szent-Rumbold katedrális, vagy a Hof van Busleyden épülete népszerű, hanem olyan látnivalók is találhatóak itt, mint a botanikus park, a Játékmúzeum, vagy a Yorki Margit palota. Hogyha kedvünk tartja, és szeretnénk jobban megismerni ezt a várost, ellátogathatunk a Lakenhalba, ahol megtekinthető a gyapjúkereskedők terme, melyhez egy 14. századi harangtorony is csatlakozik, vagy megkereshetjük a harangjáték iskolát. A városban aktív sportélet zajlik, hiszen két helyi futballklub is van itt, a KRC Mechelen és KV Mechelen.
Hogyha ebbe a városba szeretnénk eljutni, akkor többféle választási lehetőség is előttünk áll, hiszen akár elindulhatunk autóval, befizethetünk egy buszos utazásra, vagy választhatjuk a kényelmes, és gyorsabb repülőgépet is természetesen. Hogyha szerencsénk van, és előre vásároljuk meg a jegyünket, komoly kedvezményekhez is hozzájuthatunk, de így van ez a szállásokkal is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bamako, a híres rallyváros

Bamako az Afrikában található Mali fővárosa, és egyben az ország politikai, közigazgatási, és gazdasági központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük