Kezdőlap » Látnivalók » Mauritánia

Mauritánia

Északnyugat Afrikában fekvő ország, amelynek partjait nyugaton 700 km hosszúságban az Atlanti-ócán mossa, határos Szenegállal, Malival , Algériával és Nyugat -Szaharával. Fővárosa : Nouakchott. Mauritánia földjének 2/3-a sivatag. A belső országrészek a Szaharához tartoznak,északon az Algériába átnyúló Igidi-sivatag terül el. Ez utóbbitól délre húzódik az Adrar hegység alacsony vonulata, amely vas-és réztartalékokat rejt magában. Az ország középső részén néhány alacsony medence helyezkedik el .

A legnagyobb közülük az El-Dzsuf. A medencék délen a Szahel-övezetbe, illetve, a Szenegál-alföldbe olvadnak. Az ország egyetlen állandó folyója a déli határát képező Szenegál . Éghajlata a sivatagos területeken forró és száraz. Nagyon nagy a különbség a napszakok hőmérséklete között , míg nappal szinte elviselhetetlen forróság van úgy éjszaka nagyon hidegnek érezzük a hőmérsékletet. Ez az ingadozás nagyjából 0-50 C-fok közötti különbségeket jelent, amely valóban nagyon megterhelő azoknak akik nem azon az éghajlaton laknak .

Az eső ritka , bár a csapadék mennyisége eltérhet a területeken. A jelentős részén kevesebb évi 100mm-nél a déli részeken azonban ez megemelkedik és nem ritka az évi 500 mm-nél több csapadék sem. Az itt élő népcsoportok szokásai nagyon eltérőek a miénktől , ezért nem árt tájékozódni ezekről , nehogy valami kellemetlen szituációba keveredjünk. Ha étellel kínálnak meg minket annak visszautasítás szinte a legnagyobb sértés számukra. A nőket testsúlyuk alapján rangsorolják, minél kövérebb , annál többet ér. Sokan elítélik lányaikat szinte libaként tömő szülőket.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük