Kezdőlap » Hotel » Marvao vára

Marvao vára

Marvao a portugál-spanyol határon fekszik, a Marvao hegyen. Ez a hely Budapesttől több mint 3000 kilométerre található, egyszóval elsősorban repülővel érdemes ide érkeznünk. Legkönnyebben Lisszabonból tudjuk megközelíteni a várat, ahonnan körülbelül 2 órás autóútra van a vár. Vonattal is el tudunk jutni ehhez a várhoz, de hogyha így teszünk, figyeljünk arra, hogy a közvetlen megálló nem a hegy lábánál található. Marvao hegye 990 méter magas, és a spanyol-portugál határ fekvése miatt évente több tízezer turista látogatja a nyári időszakban.

A vár mellett egy 3700 fős falucska fekszik, ami mondhatnánk hogy olyan modern, mint Madrid bármely bevásárló negyede. A várban nemcsak az erődítmény részek találhatóak, hanem egy 16. századbeli kápolna, ahol naponta több százan imádkoznak a déli időszakban. A templom mellett szűk utcák jellemzik a vár belső területét, ahol hogyha csak pár percre nem figyelünk, könnyedén eltévedhetünk. A helyi vármúzeumba ellátogatva megismerhetjük a portugál lovagi kultúra mellett a spanyol lovagi viseleteket is, mivel ez a vár szinte 100 évenként került spanyol, vagy portugál kézbe.

Ha tiszta időt forgunk ki, a vár legmagasabb tornyából több mint 100 kilométerre elláthatunk, mind Spanyolország, mind Portugália területére. Ha biztosan el szeretnénk menni ide a nyár folyamán, jobb hogyha már minimum két hónapra előre lefoglaltatjuk a szállásunkat, mivel Portugália egyik legnépszerűbb turisztikai úti céljáról van szó, ami azt jelenti, hogy ha be szeretnénk jutni a várba, és elkerülnénk a tolongást, jobb hogyha ráérősek leszünk az ideutazásunk során.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy híres finn város: Oulu

Oulu egész Finnországban a 6. legnagyobb város, amely a Botteni-öbölben található, teljesen a tajga északi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük