Kezdőlap » Hotel » Marseille látnivalói

Marseille látnivalói

Marseille a második legnagyobb város Franciaországban, és itt található Európa 5. legnagyobb kikötője. A város székhelye és központja is egyben a régiónak, és a megyének, amelyben található. A Földközi-tenger partján található nagyvárosban közel egy millióan élnek, és sokan utaznak ide turisták is, hiszen a kellemes mediterrán éghajlatnak köszönhetően meleg nyár, és enyhe tél várja az ide utazókat.

Marseille városában számos látnivaló akad, például ott van a régi kikötő, vagy a település leghíresebb bazilikája, a Notre Dame de la Garde székesegyház, amely a város fölé emelkedik. A történelmi jelentőségű épületek közül mindenképp ki kell emelnünk If várát, valamint az Unité d’Habitation épületet is. Rendkívül érdekes és egyedi látványt nyújtanak az úgynevezett „calanques”-ok, vagyis a sziklafallal körbekerített tengeröblök, valamint a Tengerparti erőd. Híres és népszerű marseille-i park a Pierre Puget park, és a Szent Viktor apátság épülete is.

Marseille nemcsak építményeiről, és látnivalóiról híres, hanem többek között arról is, hogy számos ismert filmet forgattak már ebben a városban, például a híres Taxi-filmeket, valamint a sportélete is kiemelkedő, hiszen számos híres futballsztár, mint Zinédine Zidane, vagy Éric Cantona is itt születtek.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Sydney

Sydney Ausztrália legnagyobb városa, és fővárosa az Új-Dél-Wales államnak az országban. A több mint 4 …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük