Kezdőlap » Látnivalók » Margitsziget

Margitsziget

Ma már egyre nehezebb olyan kikapcsolódási lehetőséget találni, amihez nem szükségeltetik némi pénz. A mozijegyek, pláne egy ott fogyasztott menüvel már-már egy éttermi fogás árával vetekszenek, a koncertjegyek, színházjegyek pedig akár meg is négyszerezhetik azt. Szóval hol és milyen formában találhat ma az ember költséghatékony, de minőségi szórakozást? Erre a válasz a természetben rejlik, amitől az utóbbi pár évtizedben még jobban eltávolodtunk. Ideje lenne újra közel kerülnünk hozzá!

Azoknak, akik inkább a belvárosban szeretnének kikapcsolódni és nem vágynak megerőltető túrára a Margitsziget és a Városliget nyújthat remek időtöltést. Mivel itt nem kell felfelé gyalogolni, ezért ezek a helyek gyakran válnak az idős magyar, illetve külföldi látogatók kedvelt úti céljaivá. A XIII. kerületi Margit-sziget számos kikapcsolódási lehetőséget hordoz magában, lehet itt futni, a Nemzeti Sportuszodában úszni vagy a Palatinus Fürdőben strandolni. Található játszótér is a szigeten, hogy a kisgyermekek se maradjanak játék nélkül. A nagy mennyiségű zöldterület pedig pont elegendő, hogy a kutyánknak nagy mozgásteret engedhessünk. A Margitszigeti Vadaskert április 15-től október 23-ig, kiváló kikapcsolódás felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt. Fontos épülete a szigetnek a török megszálltság alatt lerombolt Domonkos kolostor, fő elemei a templom, Szent Margit sírja és az apáca kolostor. Ezen kívül itt található országunk legnagyobb zenélő szökőkútja és egy szabadtéri színpad, ahol nyaranta számos koncert hallható. A rohanó napok forgatagában a part szélére ülve egy ilyen egyszerű dolog, mint a Duna vízének megcsodálása, páratlan élményt nyújt az idelátogatók számára.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mit csodálhatunk meg Londonban?

Sir Christopher Wren (1632-1723) Szent Pál-székesegyháza presztízs tekintetében London templomai sorában a második a westminsteri …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük