Kezdőlap » Fitnesz » Maradjunk karcsúak sporttal

Maradjunk karcsúak sporttal

A mozgás karcsún és fitten tart. Aki rendszeresen végez testmozgást, nemcsak az általános közérzetét javítja, hanem a felesleges kilók leadásért vagy megelőzéséért is sokat tehet. Heti legalább háromszor fél óra sport bizonyítottan segít a súlytartásban
A mozgásszegénység a túlsúly legfontosabb okai közé tartozik. Sok embernél az öröklött tényezők is szerepet játszanak abban, hogy hajlamosabbak a pluszkilók felszedésére. Azonban az ilyen tendenciák esetén kiemelten fontos, hogy ne hagyjuk a súlyfelesleget kialakulni, előzzük meg – elsősorban helyes táplálkozással, és testmozgással.
Az életmód, környezet, szociális helyzet és az általános közérzet olyan faktorok, amik hatással vannak egészségünkre. A túlsúly negatív hatása azonban többféleképpen is érvényesül: nemcsak a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását segíti elő, hanem az ízületekre is megterhelést jelent, így károsodást okozhat. Amikor a táplálkozás során több kalóriát viszünk be a szervezetünkbe, mint amennyit igényel, a felesleget a testünk zsírban tárolja, növekszik a testsúly. A sport általi energiafelhasználás segít kiegyenlíteni a mérleget. Alacsony fizikai aktivitás esetén nagyobb az esélye annak, hogy a szervezet a bevitt kalóriákat zsírban raktározza. A következmény a túlsúly és az izmok leépülése. Az izmok fenntartása több energiát igényel (így, aki több izomszövettel rendelkezik, több kalóriát fogyaszthat naponta a hízás veszélye nélkül), a zsírszövetek energiaraktárként funkcionálnak. Amennyiben valakinek kevesebb izom, de nagyobb mennyiségű zsír van a testén, azt jelenti, hogy kevesebb energiát kell felhasználnia a szervezete működéséhez. Aki ráadásul keveset mozog, még tovább csökken az energiaigénye.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mikor és mennyit kell inni, ha edzünk?

Ha az edzést dehidratált állapotban kezdjük, akkor a teljesítményünk csökkenni fog. Fontos, hogy megelőzzük ezt …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük