Kezdőlap » Látnivalók » Madagaszkár

Madagaszkár

Madagaszkár , a hely amit szinte mindenki ismer, vagy legalábbis tisztában van annak kinézetével . Ha mégsem így lenne, úgy számos hely található ezen a szigeten. Afrika délkeleti partjainak közelében fekszik. A föld 4. legnagyobb szigete, mely cseppet sem lebecsülendő. Turzásos, lagúnás keleti partvidékét keskeny erősen , csapadékos síkság kíséri. Igen csapadékos meglepő hiszen az Afrika közeli területeket általában forrónak és száraznak képzeljük el. A nyugati aszályos oldalon húzódó síkság szavanna- és sztyeppvidék.

A 2 part síkságai között emelkedik a szavannákkal borított Központi-fennsík, amelyből kialudt vulkánok kúpjai emelkednek ki ( Tsaratanana, 2880 m ). A sziget aszályos déli részén bozótos félsivatag található. Jelentősebb folyói a Mangoky (560 km), az Onilahy és az Ikopa. A keleti part lagúnáit a 740 km hosszú Pangalan-csatorna köti össze. Éghajlata leginkább trópusi. A passzát és a monszun hatására a keleti parti síkság erősen csapadékos, a csapadék mértéke elérheti a ( 3400-3600 mm), pontosan emiatt vált forró magas légnedvességű területté. A Központi – fensík éghajlata mérsékelté változik 2000 mm-el csökken az átlagos csapadékmennyiség is.

Áprilistól – októberig tart arra a száraz időszak, ezt azonban sok tényező befolyásolhatja, amely összefügghet a globális felmelegedés lehetőségével, amely nem hangzik túl biztatóan. Ha mégis úgy döntünk , hogy nem fosztjuk meg magunkat ettől a lenyűgöző látványtól, nem fogunk csalódni. Sok túrát szerveznek és viszonylag olcsón tudunk részt venni ezeken a túrákon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Szent Péter bazilika

A reneszánsz és barokk idők leglenyűgözőbb épülete elérhető közelségben található, akár autóval vagy busszal is. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük