Kezdőlap » Betegségek » Lúdtalp

Lúdtalp

Az egyik leggyakoribb rendellenessége a lábnak. Ez a rendellenes lábállás, amelynél a talp felülete nem ívelt, a lábfej háta alacsony és lapos, mivel a láb hosszanti íve különösen megsüllyedt. A lúdtalp lehet veleszületett, de gyakran szerzett is. Ennek oka a gyenge szalagok és izmok . Bármilyen hihetetlen mégis közrejátszhat a kialakulásnál a hirtelen jött hormonális növekedés is. Járásnál és hosszabb idejű állásnál okozhat nem kívánt problémákat. Ilyenkor erős fájdalom alakulhat ki még a keresztcsonti részen is. A lúdtalp viszonylag könnyen megállapítható hiszen ilyenkor járás közben a cipő belső sarka erősebben kopik, mint a külső. Ez a betegség általában más rendellenességnek az okozója is lehet ilyen például a bokasüllyedés, lapos láb illetve a terpeszláb.

Néhány esetben előfordul csípőfájdalom, derékfájdalom de kialakulhat a térd megrogyása miatt is néhány újabb tünet. Ezért nagyon fontos ennek a problémának a korai kiszűrése és orvoslása , szakember segítségével.

Ilyenkor a szakorvos személyre szóló talpbetétet vagy mást esetleg ortopéd cipőt fog javasolni. Fontos viszont tudni azt a tényt , hogy a már kialakult lúdtalp nem gyógyítható meg teljesen legfeljebb csökkenthető annak további romlása és más problémák kialakulása. Gyógytorna sokat segíthet a kialakult fájdalom csökkentésénél. Amennyiben a páciens túlsúlyos , úgy javíthat a helyzeten egy elkezdett , de nem nagyon megterhelő fogyókúrás étrend kialakítása. A legjobban érintett korosztály az a 6-20 éves életkor, amelynek során a láb fokozottan alakul és még befolyásolható annak javulása.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Bőrbetegségek és a vércsoport összefüggése

Sajnos nagyon kevés az információnk a bőrbetegségek és a vércsoportok közötti összefüggésekről! Viszont azt tudjuk,hogy …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük