Kezdőlap » Hotel » Los Roques szigetcsoport

Los Roques szigetcsoport

A Venezuelai sziget csoporthoz tartozik Los Roques, amit sokan csak a világ legkisebb Nemzeti Parkjának neveznek.
Ez a sziget 160 kilométerre fekszik Caracas városától, ahonnan repülővel és hajóval is eljuthatunk ebbe a kis paradicsomba. Azonban vannak olyan önkéntes halászok is, akik egy kicsit kalandosabban is elszállítanak minket Los Roques-be, közben pedig szívesen elmesélik a környék történeteit is.

Ha repülővel érkezünk sajnos nincs választási lehetőségünk, melyik szigeten szeretnénk leszállni, mivel csak Gran Roque-ben van reptér a környéken. Ez a hely a legnagyobb és legfejlettebb az egész szigetcsoport területén, mivel ide érkeznek a repülők, és ezáltal itt van a legtöbb szálloda, apartmanok, éttermek, és a legjobban kiépített és ellenőrzött strandszakaszok is. Ezért ha meg szeretnénk jól ismerni a környéket, innen induljunk el. Vannak a környéken lakatlan szigetek is, mint például, a Rasqui, Cayo de Agua, és a Nordisqui, ahol magunk fedezhetjük fel a sziget összes titkát, hiszen itt semmilyen emberi kéz által épült építményt nem találunk. A közelben vannak még olyan kis zátonyok, ahol egy pár száz méteres homokos terület van, körülötte pedig csak a tenger található. Sokak szerint itt a legjobb a strandolás egy család számára.

Mivel a terület egy Nemzeti Park, így sok helyen találni kutató állomásokat, ahol megfigyelik az állatokat, és ha kedvünk van hozzá, mi is részese lehetünk ennek az élménynek.

Ha azonban a Grande fejlett világában maradunk, akkor sem panaszkodhatunk, mivel sok programot találunk, és a fürdőzés valamint a különleges ételek elfogyasztása mellett még élvezhetjük is az itt élők vendégszeretetét is, ami messze a Karibi térségben sokak szerint itt a legjobb.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük