Kezdőlap » Látnivalók » London

London

Mit érdemes megnéznünk ha a Londonba utazunk, íme a főbb látnivalók: British Museum, Tate Galery, Trafalgar tér, Picadili Circus, Hyde Park, benne a Serpentine tó és a Hyde Park Corner, a szónokok sarka, ahol bárki, bármiről, bármikor szónokolhat, Buckingham Palota, ami a Királynő otthona is, meglehet benne tekinteni a királynő ruháit és magát a palotát is. További látnivalók még a Tower Bridge amely középen szétnyílik ha egy hajó megy át alatta, addig a híd forgalmát leállítják.

Megnézhetjük még a Londoni Towert is, amely a régi időkben börtön és vesztőhely volt, jelenleg meg lehet nézni a koronaékszereket, ezenkívül van benne ágyú és fegyvermúzeum is. Igen híresek a Tower hollói, amelyek a Tower egész területén megtalálhatók, de a legtöbb a várárokban van, a legenda szerint a monarchia addig áll fenn Nagy Britanniában míg a hollók a Towerben maradnak. Jellegzetessége még az őrök, akiket a népnyelv biefeatereknek nevez (marhaevő), mert régebben az őrök a fizetésüket természetben kapták étel, ital és lakhatás formájában. A legújabb látványosság a London Eye, amely a Temze folyó Partján áll és amely egy óriáskerék, melyről egész Londont láthatjuk.

Megnézhetjük még a Szent Pál székesegyházat is, a Temze partján látható még Westminster Palota, a Parlament épülete és a Big Ben óratorony, tudni kell, hogy nem a tornyot hívják így hanem a benne található órát és a harangokat. Megnézhetjük még Madame Tussaud viaszmúzeumát, a London Dungeont, a Westminster Abbeyt, itt koronázzák meg a brit uralkodókat. Megtekinthető még a Kensington Palota, amely Diana Hercegnő lakhelye is volt. Ha vásárolni szeretnénk elmehetünk a Harrod’s áruházba vagy az Oxford street üzleteibe is.

Közlekedés: a metró (Tube), melynek 12 vonala van, az emeletes buszok (double decker), és a jellegzetes angol taxik. Nagy Britannia egész területén “balra hajts” van (a járművek ellenkező irányba mennek mint mondjuk nálunk vagy egész Európában, amit egy kicsit nehéz megszokni.

Remélem sikerült felkeltenem az érdeklődését ez iránt a szép történelmi város iránt. Látogassanak el Londonba minél előbb, érdemes.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A Versailles-i palota

A Versailles-i palota a XVII. század folyamán a francia királyság központja, egyben fővárosa lett. Magát …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük