Kezdőlap » Látnivalók » London látnivalói

London látnivalói

London. Az Egyesült Királyság fővárosa, a maga nyolcmillió lelkével az Európai Unió legnagyobb lélekszámú városa. Igazi, nyüzsgő metropolisz. Bámulatosan keveredik egymással a régi és az új, a hagyomány és az újítás.

A várost évente több tízmillió turista látogatja, nem véletlenül. Lenyűgöző építményei, múzeumai, galériái és szórakozóhelyei magukkal ragadják az odalátogatókat.

Íme, néhány látnivaló, melyet szinte kötelező megnéznünk, ha ott járunk.

Big Ben

Ha az ember London látványosságaira gondol, a Buckingham-palota mellett elsőként a Big Ben jut eszébe. Nem is csoda, hogy a hozzátartozó óratoronnyal együtt a Big Ben mára már London jelképévé vált.
Sokan nem tudják, de a Big Ben nem a torony, de még csak nem is az órák neve, hanem a hatalmas harangé, melyet Benjamin Hallról, az építés vezetőjéről neveztek el.

Buckingham-palota

Viktória királynő uralkodása óta ez az épület a királynő állandó, fő rezidenciája. Ha a zászlót felhúzva látjuk, tudhatjuk, hogy a királynő jelenleg otthon tartózkodik.
A palotát csak a nyár végén tekintheti meg a nagyközönség, akkor, mikor a királynő nem tartózkodik ott, és akkor is csak az épület kis részébe nyerhetnek bebocsátást.

British Museum

Ha nem is a világ legnagyobb, de az egyik leghíresebb múzeuma, mely nyolcmillió műkinccsel büszkélkedhet. Az odalátogatók azonban egyszerre „csak” ötvenezer darabot tekinthetnek meg, egyszerre ugyanis ennyit állítanak ki. Célszerű ezért előre tájékozódni, hogy mit is állítanak ki éppen, és előre eltervezni, mi az, amit mindenképpen meg szeretnék nézni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Esterházy-kastély

Fertőd nevezetessége, a barokk-rokokó stílusban emelt kastély, melyet a „magyar Versailles” névvel is illetnek. Több …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük