Kezdőlap » Hotel » Lillafüred nevezetességei

Lillafüred nevezetességei

Lillafüreden számos látnivaló, és kikapcsolódási lehetőség akad, így kiváló célpontja lehet utazásunknak, akár egy, akár több napos túrára szeretnénk indulni. A település Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található, Miskolc város részeként, a belvárostól 12 kilométerre. A városrész körülbelül 500 lakossal rendelkezik, és Miskolc legmagasabban fekvő külvárosi része. Lillafüred jelentősége turisztikai szempontból kiemelkedő, hiszen több olyan látnivaló is található itt, mely idevonzza az embereket.
Aki ide szeretne utazni, annak a szállással sem lesz gondja, hiszen Miskolc belvárosában is, valamint helyben a Palotaszállóban, a 3 csillagos Hotel Tókertben, valamint a 3 csillagos Hotel Szeletában is megszállhatunk.

A Palotaszálló az 1930-as években épült fel, Lux Kálmán tervei alapján, és egy hatalmas park tartozik hozzá, melyben botanikai ritkaságokat is fel lehet fedezni. A Palotaszálló egyik különleges része a Mátyás-terem, és jellegzetességei az ólomüvegből készült ablakok, melyek Magyarország várait ábrázolják. A Palotaszállóban többféle szolgáltatást is igénybe vehetnek az ott megszálló vendégek, például lovagolhatnak, íjászkodhatnak, biliárdozhatnak, aerobikozhatnak, vagy kipróbálhatják a masszázst, a szaunát, a szoláriumot, a bowlingot, és a bérelhető kerékpárokat is.

A Palotaszálló alatt helyezkedik el a lépcsőzetes kialakítású Függőkert, ahol egy József Attila szobor, egy emlékoszlop, az Anna-barlang, és a lillafüredi vízesés is megtalálható. A három helyi barlang közül az egyik az előbb említett Anna-barlang, a másik kettő pedig a Szeleta-barlang, és az István-barlang. Lillafüred tehát nagyon sok lehetőséget rejt magában, hiszen a megannyi turistaösvénnyel, az erdei kisvasúttal, sziklamászó falakkal, és emlékházzal tarkított helyen bárki megtalálja a maga számára ideális kikapcsolódást természetes, tiszta környezetben.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Hogyan utazhatunk könnyen repülővel?

Amikor egy repülőutat tervezgetünk, sajnos mindig van egy hátráltató tényező, ez pedig az utazáshoz szükséges …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük