Kezdőlap » Divat és szépség » Lézeres szőrtelenítés: bármely testfelületen alkalmazható?

Lézeres szőrtelenítés: bármely testfelületen alkalmazható?

A lézeres szőrtelenítési technika elvileg minden testrészen működik. Az, hogy mennyire tartós, és hatékony a szőrzet eltávolítása, azonban a szőrszálak jellegétől is függ. Így például a világosabb testszőrzet, vagy sötétebb bőr esetén a lézeres kezelés hatékonysága kisebb: a lézersugár nehezebben jut a szőrtüszőbe. A szőrtelenítés során érzett fájdalom is függ attól, mennyire érzékeny a bőr. Szintén fontos szerepet játszik a fájdalomérzet kialakulásában az, hogy melyik testrészen végzik a kezelést.

A lézerkészülékkel végzett szőrtelenítés a lábszárakon, a bikinivonalon, a háton, illetve az arcon található zavaró szőrszálaktól egyaránt segíthet megszabadulni. Aki a lézeres technika mellett dönt, fontos, hogy a megfelelő szakember – ideális esetben egy dermatológus – tanácsát kérje: alkalmas-e a bőrtípusa, és a szőrszálak struktúrája a hatékony lézeres kezeléshez? A lézeres szőrtelenítés elkezdése előtt fontos pontosan meghatározni a szőrzet vastagságát, színét, sűrűségét: ezek az információk segíthetnek abban, hogy a kezelést végző szakember el tudja dönteni, hogyan alkalmazza a lézerkészüléket, és hogy hány alkalomra van szükség a tartósan sima bőr kialakításához.

A különböző testtájakon értelemszerűen a bőr érzékenysége is eltér: ez a lézeres szőrtelenítésre is hatással van. A bikinivonal környékén vékonyabb a bőr, ezért lényegesen hamarabb reagál a lézeres kezelésre pirosodással, és irritációval, mint például a lábszár kevésbé érzékeny bőre. A vékonyabb bőrű területeken végzett kezelés nagyobb fájdalommal jár. A tapasztalt lézer-specialisták ezért először általában egy kisebb felületen végeznek próbát, és ennek megfelelően állítják be a készüléket: a bőrirritáció így a lehető legkisebbre csökkenthető.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Kinőnek újból a kihullott szempillák?

Újranőnek a szempillák? Jogos a kérdés, mivel a szempillák kihullását, vagy kitépődését aligha kerülhetjük el. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük