Kezdőlap » Egészséges életmód » Létünk görbülete.

Létünk görbülete.

Ez a cikk magáról csak a lét egyes egymásra is vonatkoztatható, de attól még természetesen elvonatkoztatható pontjairól kíván szólni, amit magam is még most csak az elmúlt 22 év során sikerült megtapasztalnom.

Az életről nagyon sokan mondanak mindig valamiért valamit, ami olyan amilyen. Ami természetesen az egyéniség jelenléte miatt teljesen egyértelmű a számunkra. De úgy önmagában mit is mond, vagy mondanak ezek az egyéni sokak? A kutatás során is, ami nagyon sok témát csak felületesen vizsgálgatott meg, sok és különböző ok miatt is csak a pillanatnyi megnyilvánulásokra hagyatkozhatott.

Itt most igyekszem természetesen, mint független kutató is elvonatkoztatni az érzelmi részeitől a dolognak. Hiába fontos az is, de azért el kell tőle vonatkoztatni az igazság miatt. Remélem elnyeri a tetszésed ez a cikk kedves olvasó!

Maga az élet sok nézőpont szerint írható le. Természetesen ez emberenként az egyediség esetisége miatt is mindig változik. Ahol itt a nagyvilágban nagyon sok mindenről úgy beszélnek, vagy beszéltek régen, hogy az csak kőbevésett lehet. Ilyen például most az egészséges életmód esetén a “mozgás” esete is.

Sok másik téma is vizsgálja a maga kis sajátos módján ezt a dolgot, amit mi hétköznapi szóban is mi csak “mozgás”ként nevezünk. Maga a mozgás az mi lehet? Erre a kérdésre csak az lehetne az egyszerű, de sokaknak egyszerre sablonosnak is tűnő válasz, hogy a létezés maga a mozgás. Vagy más tudományosabb megközelítések szerint az energia lehet maga a mozgás.

A sport világában is ezt úgy lehetne csak nézni, hogy az ember, amikor elkezd egy belső indíttatásból fakadóan mozogni, vagyis sportolni. Nagyon fontos lehetne, hogy ne egy rövid szemlélet szerint, hanem csakis egy sajátos “egységesség” szerint élhetné meg a saját kis egyéni életét, ami miatt nagyon sokat is mozog. Számos értelemben. Itt most a sport világából fakadóan arról volna itt szó, hogy fedjük fel, mutassuk meg, és vonultassuk fel önmagunknak azokat a részeinket is, és még azon belül is az igazi értékeinket, amelyek akárhogyan is értelmezhetőek. Egyedien.

De igenis nagyon fontosak a számunkra ezen a nagy világon. Ahol nem kérdőjeleződik meg, hanem megerősödik a valós emberi mivoltunk. A létünk, ha leírható lehetne egy görbületben, akkor így írnám le. Elsőre bonyolultnak látszik, de végül egyszerűsödik. Ez lehetne maga is csak az élet. De természetesen egyéni görbületben.

Elindulni valahonnan és megérkezni a középpontba, hogy aztán megint valamit felfedezünk, ami “kilök” a középpontból, hogy aztán a középpontunkba ismételten visszatérhessünk.

Remélem ezzel segíthettem egy picit pár embertársamnak is, aki keresi a helyét.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Az avokádó szerepe az egészséges táplálkozásban

Az avokádó az egyik legnagyobb zsírtartalmú gyümölcs: egy közepes méretű avokádó körülbelül 400 kalóriát, és …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük