Kezdőlap » Fogyókúra » Lépésszámlálóval a fogyásért

Lépésszámlálóval a fogyásért

A lépésszámláló önmagában nem jelent garanciát a fogyásra: azonban megfelelő motivációt jelenthet a mozgáshoz, ami fontos lépés a súlyleadás felé.

A fogyáshoz használt lépésszámlálók nem kerülnek sokba, hordásuk kényelmes, nem feltűnőek. Hasznos lehet, ha az első néhány nap az addigi életmódunk során megtett napi lépéseket számoljuk: így pontosabb képet kapunk mozgási szokásainkról, és ez összehasonlítási alapot jelenthet a későbbiekben. Érdemes saját edzéstervvel összekötni a lépésszámláló használatát: tervezzük meg céljainkat, hány lépést szeretnénk megtenni egy nap, illetve, hogy milyen időközönként, és mennyivel próbáljuk növelni a lépések számát. A sikerek gyakran már az első héten szemmel láthatóak: a mérleg akár 1-2 kilóval kevesebbet mutathat.

A lépésszámláló kiváló motivációs segítséget jelenthet, azonban ügyelnünk kell arra, hogy csak fokozatosan növeljük a lépések számát: egyik napról a másikra az emelkedés ne legyen több 10%-nál. 5000 lépés esetén például ez 500 plusz lépést jelent. Ez javítja az állóképességet, és tartós zsírégetést eredményez.

Ha este, vagy késő délután vesszük észre, hogy túl keveset mutat a számláló, egy kiadósabb sétával elérhetjük a megfelelő értéket. Ha a teljesítményt minden nap növeljük, kifejezetten jót teszünk egészségünknek. Az ízületek terhelése a leadott kilók miatt csökken, jobb lesz az állóképességünk. A lépésszámlálós módszer a fogyás kíméletes útja: fárasztó edzések nélkül, mindössze a nap során megtett lépések szabályozásával adhatjuk le a felesleges kilókat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Milyen fogyókúrás desszerteket készíthetünk?

A legtöbb fogyókúra alapból tiltja az édességeket, ugyanakkor megpróbálja helyettesíteni őket, ami igazán bizarr dolog, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük