Kezdőlap » Gyógyszerek » Lehet természetesen?

Lehet természetesen?

Véget ért a nyár, lassan a nap is csökkentett üzemmódba kapcsol, lassul a természet és minden kicsit másképpen fog működni, mint az elmúlt néhány hónapban. Márciustól, áprilistól a melegre és a fényre készült az emberi szervezet, most megint jön a szokásos körforgás, meg kell szokni a hűvösebb, fénytelenebb világot. Ráadásul rohamosan közelít azaz időszak, amit csak “hogyan öltözzek?” heteknek, hónapoknak hívunk. Nehéz lesz kiszámítani a hőmérséklet különbségeket, melyek nem azonosak, sajnos, a nyári 18 és 32 fok közötti eltérésekkel. Az őszi hűvösebb levegő, a hidegebb éjszakák sokszor jelentenek gondot, hiszen ilyenkor jelentősen megnő a náthás, megfázásos betegek száma.

Ezek a típusú betegségek, azon kívül, hogy rengeteg kellemetlen mellékhatással járnak, tüsszögés, köhögés, orrfolyás, még azzal is szembesítik az embert, hogy most akkor mit csináljak, hová forduljak? Menjek-e orvoshoz, vagy csak otthon kúráljam magam? Melyik az olcsóbb? Hiszen már ez is fontos szempont egy betegségnél manapság. Nem mindig a saját érdekem dominál, sokkal inkább a családé. Ez rövid távon működhet is akár, de sokáig fenntartható-e?

Természetesen mindenki maga dönti el, számára mi a legmegfelelőbb, mi az, ami elfogadható gyógymód anyagilag is. Ami szerintem nagyon fontos, ne kerüljük krónikusan az orvost sem azért, mert drága, sem azért, mert nem engedhetjük meg magunknak, hogy a munka helyett gyógyuljunk. Nálunk, amikor beköszöntenek ezek az időszakok, rendszeressé válik a teafőzés. Én a mai napig használom a teatojást, bár szerintem sokan vannak, akik nem is hallottak róla. A mai filteres világban tényleg ritkán lehet találni és használni olyan teafüvet, amelyik ebbe a szerkezetbe való. Viszont a megelőzésre használható és használó gyógyfüvek szinte kizárólag filterezés nélkül készülnek.

Családom hársfa, bodza, mentatea keveréket fogyaszt, csipkebogyóval kiegészítve, valódi citrommal és mézzel. Tudom, nem új a recept, de megelőzésnek és enyhébb megbetegedéseknek, nátháknak csodálatos ellenszere. Nem kell sokat fogyasztani belőle, de sikerült olyan ízvilágot kikísérletezni, amely nem csak egészséges, hanem üdítő és finom is. Érdemes a teafüveket erre szakosodott gyógynövény-boltokban beszerezni.

Ebből a főzetből naponta 2-3 pohárral iszunk, aki szereti az ízét, kevés kamillával keverheti. Öt éve kezdtük rendszeresen és kúraszerűen fogyasztani ezt a kellemes teát és ki merem jelenteni, hogy sokat segített, hiszen minden összetevője külön-külön is egy energia és vitaminbomba a szervezetünknek.
Fontos megérteni, hogy ezek a növények, főzetek nem pótolják és helyettesítik a modern orvostudományt, de kiegészítésnek rendkívül hasznosak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A gyógyszer mindenre a legjobb megoldás?

Döbbenten látom reggel és este, hogy szívbeteg édesapám számra pontosan 16 féle gyógyszert visz be …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük