Kezdőlap » Betegségek » Leggyakoribb Nöi betegségek

Leggyakoribb Nöi betegségek

A gyulladásos megbetegedések a petevezeték teljes elzáródását is eredményezhetik, amelyeket baktériumok vagy esetleg más paraziták, egysejtűek okozhatják. A petefészek vagy a méh gyulladása viszonylag ritkán következik be, sokkal gyakoribb a petevezetéké és a környező szöveteké. A betegség jól gyógyítható antibiotikumokkal, de akár ki is újulhat. A gyulladásos hegesedések, ezáltal meddőséget is okozhatnak.
A méhnyak rákja sz összes női rákféleségek között a legelső helyen áll, kialakulásában mikroorganizmusok is szerepet játszanak. Ezek a férfi nemi szerv körüli nedvben szaporodnak el. Fontos a férfiak tisztálkodása a megelőzésében!

A méhnyakrák csak akkor okoz fájdalmat, ha már előrehaladott állapotban van, ekkor a gyógyulás esélyei jelentősen csökkennek. Ezért fel kell figyelni minden apró kellemetlenségre, és évente el kell menni nőgyógyászati szűrővizsgálatra.
A másik rettegett rákféleség az emlőrák, korai felismerésében nagy szerepe van az emlő önvizsgálatának.
Figyelmeztető lehet minden keményebb csomó az emlőállományban, bőrelváltozás az emlőbimbók környékén, illetve nedvező szivárgás a bimbókból. Havonta legalább egyszer – végig kell tapintani az emlőket, álló és fekvő testhelyzetben egyaránt. Eltérés észlelésekor azonnal nőgyógyász-onkológushoz kell fordulni!

A későn felismert, elhanyagolt rákos betegségek gyógyítási kilátásai rosszak, majdnem mindig halálosak. Mindenkinek saját felelőssége, hogy rendszeresen vizsgáltassa magát.
Ugyan a mai orvostudomány már nagyon fejlett, és sokféle módja van a rákos megbetegedések gyógyításának, de ettől függetlenül, nagyon kell figyelni a testen kívül, vagy belül történő elváltozásokat, hogy időben lehessen gyógyítani az esetleges betegséget.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A C-vitamin

A C-vitaminról mindenki azt gondolja, hogy ismeri, tudja mire jó, mire kell használni. Az igazság …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük