Kezdőlap » Hotel » Lecco

Lecco

Olaszország lombardiai régiójában helyezkedik el Lecco városa, mely 214 méteres magasságban, a Comói-tó, és az Adda-folyó hegyekkel körülvett területén található.
Lecco városa napjainkban lényeges ipari település, hiszen fémipara, textilipara valamint selyemgyártása is jelentős. A település látványosságainak mégsem ezekhez van köze, sokkal inkább az építészeti műremekekhez, és persze az elbűvölő környezethez, ahol maga a város található.

Aki Leccoban jár, elsőként biztosan a táj nyűgözi le, hiszen olyan látkép tárul a szeme elé, amitől valószínűleg mindenképp megjön a kedve egy kis kiránduláshoz, természetjáráshoz. Azonban aki Lecco kulturális emlékeit igyekszik felkutatni, annak a város központi része felé kell vennie az irányt. A Madonna della Vittoria-templom azért érdekes, mert egy régi kastély alapjára épült fel, és így mondani sem kell, már önmagában is látványosságnak számít.

A város talán legérdekesebb műemlékének a helyiek a Torre del Castello-t szokták emlegetni, mely a 15. században épült fel, azonban ma egy Történelmi Múzeum működik falai között. Egy másik múzeum is egy 18. századi épületben kapott helyet, ez a Palazzo Belgioso, ahol a Museo Civico található, mely időszámításunk előttről, és későbbről is bemutat leleteket. Híres leccoi kastély a Palazzo Caleotto, ahol Alessandro Manzoni nevelkedett, sokan látogatnak el ide is városnézés során. Lecco legrégibb műemléke azonban sokak véleménye szerint a város jelképe is egyben, ez a Ponte Azzane Visconti, azaz a híd, mely az Adda-folyón halad át, és a 14. századból származik.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ismerjük meg Girona-t

Girona, a magyarok számára bizonyára ismert üdülőhely, mivel nagyon sok repülőjárat landol itt, ami Budapestről …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük