Kezdőlap » Hotel » Lecco, az igazi kis lombard város

Lecco, az igazi kis lombard város

Lecco városa Lombardia régióban található, Olaszországban. A település a Comói- tó keleti partjánál fekszik, 214 méteres tengerszint feletti magasságban, egy hegyekkel körülölelt völgyben.
Már az előbb leírtak is érzékeltetik a város szépségét, és a körülötte lévő természeti adottságok jól tükrözik, miért is ilyen kedvelt úti cél a nyaralók körében ez a város. A városban a természeti szépségek mellett több nevezetesség, és látnivaló is akad, például érdemes megnézni a Madonna della Vittoria- templomot, mert egy régi kastély alapjaira épült épületről van szó, amely igazán látványos. Lecco városának legérdekesebb műemléke a Torre del Castello, amelynek belsejében foglal helyet a Történelmi Múzeum. A város legrégebbi műemléke a Ponte Azzane Visconti, amely az Adda-folyón átívelő híd, mely még a 14. században épült fel. Szintén említésre méltó látványosság a Palazza Belgioioso, valamint a Palazzo Caleotto is.

Lecco városában a következő szállások közül érdemes választani, hiszen ezek mind tükrözik a környék hangulatát. A helyiek véleménye szerint a legjobb 4 csillaggal rendelkező szálloda az NH Pontevecchio, amely színvonalas, és egyben stílusos is. Az előzőtől kicsit olcsóbb a Hotel Alberi, amely 3 csillagos, és sokkal inkább egy családi panzióra emlékeztető szálláshely. A Hotel Giordano Di Chiodini és a Don Abbondio is olyan szálláshelyek, amelyek minden ember számára megengedhetőek, egyszóval nem kerülnek sokba az itteni szobák. Így hogyha megtaláltuk a megfelelő szálláshelyet, nincs más dolgunk, mint lefoglaltatni egy repülőjegyet, és az irányt Lecco felé venni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Calvi

Calvi egy 2400 fős lakosságú kisebb település Olaszországban, a Compania régióban. Nápoly városától 60 kilométerre …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük