Kezdőlap » Hotel » Le Mans, az autóversenyek fellegvára

Le Mans, az autóversenyek fellegvára

Le Mans városa Franciaországban található, a Sarthe folyó partjánál. Ez a város elsősorban a 24 órás autóversenyeiről híres, amiket már nagyon régóta, egészen 1923 óta rendeznek meg itt, a Circuit de la Sarthe versenypályán. Persze nem csak azoknak érdemes ide ellátogatniuk, akik a kedvelik az autóversenyzést, hanem a művészetek kedvelőinek is, hiszen a városban sok szépséges műremek, köztük építmények, és nevezetességek is találhatóak.
Csak hogy néhány példát emeljünk ki, itt tartózkodásunk alkalmával érdemes megtekintenünk a város főtemplomát, a St. Julien katedrálist, melynek 64 méter magas tornya van. Le Mans szépművészeti múzeuma a Musée de Tessé nevet viseli. Híres egyházi építmények a városban a 11. századból származó Église de la Couture templom, a 12. századi Église Ste-Jeanne-d’Arc templom, és a 13. században alapított apátság, az Abbaye de I’Épau is.
Hogyha már az épületeknél tartunk, néhány szállodát és hotelt is érdemes megemlítenünk, hiszen szálláshelyre is szükségünk lesz amíg a városban vagyunk. Népszerű, ámde magas árakat kínáló hotel a 3 csillagos Hotel Novotel Le Mans, viszont tőle olcsóbb az ugyanolyan szintű Mercure Le Mans Centre. Le Mans városában sokaknak nincs szüksége a fényűzésre, és a luxusra, ezért itt a legtöbb szálloda 2-3 csillagos besorolású. Ezek többnyire jó áron kínálják a szolgáltatásaikat, ilyen hely például az Appart City Residence, és a Kyriad Le Mans Est is.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Togó fővárosa, Lomé

Lomé a Togói Köztársaság, vagy más néven Togó fővárosa, és egyben természetesen az ország központja …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük