Kezdőlap » Baba-mama » Le a pelenkával !

Le a pelenkával !

Le a pelenkával ! Jó jó , de mikor , hogyan ?
Minden anya bizakodva várja , hogy mikor jön el az az időszak , amikor nem kell több ezreket költeni pelenkákra, vagy amikor már nem kell a pelusos kukát a lakásban tartani . Fontos tudni , hogy nem szabad ezt a folyamatot sürgetni vagy siettetni . Mindennek eljön a maga ideje így is úgy is .

Ha erőltetjük a szoktatást , az a gyermekben akár szorongást , fóbiát is kiválthat , ami nagyban megtudja nehezíteni a dolgunkat a továbbiakban . Ezért várjunk türelmesen , eljön a mi időnk is :) Egy éves kor előtt semmiképpen ne várjuk , hogy gyermekünk szobatisztaságra nyitott lesz és bilire fog ülni . Ahhoz , hogy ez megtörténjen , először a képességet kell elsajátítaniuk , hogy a vizeletet , székletet benttartsák . A tapasztalatok azt igazolják , hogy két és fél éves korukat betöltött gyermekek képesek arra , hogy jelezzék , ” történni fog valami ” .

Azt , hogy az apróság szabályozni tudja vizelettartását , általában három éves kor után várhatjuk tőlük . A fentieket figyelembe véve 12 -18 hónapos kortól kezdhetjük el a szobatisztaságra való nevelést . Elengedhetetlen , hogy soha ne tégy undorral vagy fintorgással megjegyzést a gyermek székletére vagy vizeletére , mert ezzel akár azt is előidézheted , hogy gyermeked a későbbiekben visszatartással fog élni . Tehát a szoktatás ideje alatt figyelj jobban a jelekre . Elengedhetetlen a dicséret . Ha gyermeked ügyes volt , ne sajnáljd tőle a dicséretet , ezáltal nem marad benne rossz érzés , és örömmel fog ” tanulni “

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Miért olyan jó az anyatej a babának?

A szoptatás nagyon fontos a csecsemő számára. Kívülről olyan könnyűnek látszik. Ám nem is olyan …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük