Kezdőlap » Hotel » Látogatás Tromso városában

Látogatás Tromso városában

Tromso városa egy dologról híres, a kis norvég település tiszta egén időről-időre felcsillan az északi fény. Norvégiára egyébként is sokszor mondják, hogy az éjféli napsütés hazája, hiszen az északi sarktól 2000 kilométerre található. Jellemző az egész országban, hogy nyáron szinte végtelenül hosszú nappalok, míg télen igen hosszú éjszakák vannak errefelé.

Tromso városa szinte mesés környezetben található, tengerpart és hegyek fogják közre, így a városhoz tartozik a Tromsoya sziget, de a Kvaloya sziget is. Tromso városát nagyon gyakran nevezik az „északi Párizsnak”, ami nem is csoda, hiszen kulturálisan fejlett, katedrálissal, püspökséggel, planetáriummal, valamint botanikus kerttel is rendelkezik, és a legtöbb sarkkutató, például Amudsen, és Nansen is innen indult el felfedezni az Északi sarkot.

Tromso egy igazi bájos kis város a faházaival, melyek elsősorban Trondheim területein találhatók, de vannak már új építésű modern házak is a városban. Hogyha megkérdezünk egy helyi lakost, mi lenne a város fő nevezetessége, biztosra vehetjük, hogy az Északi Katedrálist említeni meg elsőként, hiszen ez egy olyan modern épület, amelynek homlokzata egy piramisra emlékeztet. Tromso városában repülőtér és egyetem is található, valamint egy fatemplom, a Lutheránus katedrális, amely ellentétben az előbb említett modern katedrálissal, inkább a tradicionális értékekre hívja fel a figyelmet. Ezért is az egyik leglényegesebb fa építmény az egész országban. Érdekesség, hogy a városban kapott helyet a Norvég Sarkvizsgáló Intézet is, amely egy időben Oslóban volt, de később ide helyezték át.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A szegedi Matusalem

A Matusalem étterem, Szeged központjában, a Széchényi főtér 13. szám alatt található. Egy igen forgalmas …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük