Kezdőlap » Hotel » Látogassunk el Puerto Escondido városába

Látogassunk el Puerto Escondido városába

Puerto Escondido egy Mexikóban található kikötőváros, mely manapság népszerű turistaközpont is egyben. A város Mexikónak a kulturális, és művészeti központjában található, nevének jelentése pedig „rejtett part”. A kis település alig 100 éves múltra tekint vissza, létesítésekor halászfaluként működött, azonban mióta megépítették az autópályát a Csendes-óceán partvonalán, Puerto Escondido egyszerre népszerű turistacélpont lett. Rengeteg látogatót vonz évről-évre csodás strandjaival, és az itt megrendezésre kerülő szörf bajnokságaival.

Mára az egykori kis halászfaluból számos hotelt, éttermet és egy repteret magában foglaló város lett, ahol még mindig kedvelt tevékenység a halászat. A városközpontban kávézók, boltok, valamint búvárkölcsönzők várják vendégeiket, a két leghíresebb stranddal, a Playa Principallal és a Zicatelaval együtt. A város tengerpartjain finom, szürke színű homok található, kobaltkék víz, melyet a pálmafák látványa gazdagít. Általában mindenhol bérelhetünk csónakot is, hogy felfedezzük a környéket. Szervezett turistahajók is indulnak a főbb strandokról, hogy olyan helyre vigyék a vendégeket, ahol a tengeri teknősöket figyelhetik meg, vagy mélytengeri halászatot művelhetnek.

A többi strandtól egy sziklás kiugró elválasztja a Playa Zicatelát, amely egy közel 50 méter széles partszakasz, ahol több kilométeres, 6 méter magas hullámok jellemzőek. Ez a hely vonzza a legtöbb szörfözni vágyót, hiszen itt minden körülmény tökéletes a sportág kedvelői számára. Puerto Escondido városában ne várjunk túl nagy szálloda, vagy hotelkínálatot, hiszen sokkal jellemzőbbek a kisebb szálláshelyek, apartmanok.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Elche, a spanyol nagyváros

Elche városa Spanyolországban, Valenciától nem messze Alicante megyében található. Egyes adatok szerint jelenleg 220 ezer …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük