Kezdőlap » Hotel » Látogassunk el Morelia-ba

Látogassunk el Morelia-ba

Morelia Michoacán államban található város, amely Mexikóban, a Guayangareo völgyben helyezkedik el, szép környezetben. A völgy 1921 méter magasan fekszik a tengerszint felett, és két hegy fogja közre, a Punthuato, és a Quinceo.

Morelia városában csodás látvány tárul elénk, amint az óvárosba lépünk, amely számos régi épülettel, és templommal rendelkezik, mely annyira egyedi, hogy az UNESCO világörökségi listáján is szerepel. Az egész óváros 18. századi hangulatú, és legszebb épületei közé tartozik a barokk katedrális, a San Agustín kolostor, a Jézus Társaság kollégiuma és temploma, valamint a Santa Catarina kolostor. Habár nem az óvárosban található, mégis festői szépségű a Santa Rosa Maria katedrális, valamint a Michoacano Múzeum, melyek mellett mindenképp érdemes megtekinteni José María Morelos szülőházát, amelyben múzeumot és könyvtárat is kialakítottak.

Morelia városának másik legérdekesebb látnivalója a vízvezetékrendszer, amely óriási nagyságú építmény. A város központjában vörös homokkőből épült épületeket találhatunk, melyek igazán nem hétköznapi látványt nyújtanak, ezzel a belvárosnak igazán egyedi hangulata van. Morelia városa emiatt kapta azt a becenevét, melyet gyakran használnak még a mai napig, hogy a „rózsaszín kövek városa”. A városban lehetőségünk van az egyik exkluzív sportág, a golf kipróbálására is, hiszen 3 különböző pálya is a vendégek rendelkezésére áll. Azok, akik már kissé jártasak a sportágban, a Club Campestre de Morelia pályát válasszák, hiszen ez a legszebb az összes közül, itt hatalmas fák, és tavak nehezítik a golflabdák lyukakba juttatását. Moreliában remek lehetőség van azok számára is, akik vásárolgatni szeretnek, hiszen egész Latin-Amerika legnagyobb bevásárlóközpontja itt található, a Paseo Morelia.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Duisburg főbb szálláshelyei

Duisburg Németország vesztfáliai régiójában található, a Rajna és a Ruhr folyó között. Testvérvárosaként sokan Düssedorfot …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük