Kezdőlap » Hotel » Látogassunk el a Veszprémi Állatkertbe

Látogassunk el a Veszprémi Állatkertbe

Hazánkban a 3. legrégibb állatkert a Veszprémi Állatkert, vagy hivatalos nevén, a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark. A park 1958-ban nyitotta meg a kapuit, és rekordidő alatt, mindössze 5 hónap alatt épült fel, az egykori szeméttelep helyén. A Fejes-völgyben elhelyezkedő kulturális intézményt sokan a legszebb fekvésű állatkertnek tartják, ami egyébként a Balatontól csupán 15 kilométerre fekszik. Az állatkert különlegessége, hogy az év minden egyes napján nyitva van, így akár ünnepnapokon is elmehetnek oda a látogatók, míg az év utolsó napján, és karácsonykor is.

Az állatkertben több nagyobb egység is található, például rögtön a bejárattól balra egy Kölyökdzsungel Játszóház és Terrárium, amely egy olyan komplexum, ahol a gyerekek 300 m2 –en játszhatnak, amellett hogy megannyi hüllőfaj veszi őket körbe a terráriumban. Ezt követően eljuthatunk a Böbe majom tanodájába, amely minden korosztály számára tartogat érdekességeket, előadásokat. A ház az állatkert egykori híres lakójáról, Böbe majomról lett elnevezve, aki egy országszerte híres, festeni tudó csimpánz volt. A Veszprémi Állatkert egyik legjobb részének tartják a vízparti állatokkal foglalkozó kifutó együttest, ahol többek között egy törpevidra család, vízidisznók, és vízimadarak találhatók. Semmilyen állatkertből nem maradhatnak el a nagy ragadozók, így itt is helyet kaptak például a kamcsatkai barnamedvék, a mosómedvék, és a vörösorrú ormányosmedvék is. Ugyancsak errefelé szemközt tekinthetőek meg az indiai antilopok, és a kenguruk.

Az állatparkban külön részleget szenteltek a majomfélék számára, így a nemrég érkezett gyűrűsfarkúak a vörös varitól nem messze, a szakállas bagoly és a lengyel huszármajom szomszédságában vannak elhelyezve. A látogatók egyik kedvence, a barna pávián kifutó is szintén itt helyezkedik el, valamint erre található egy olyan tanösvény, amely a környék természetes élővilágát mutatja be. A parkban a nagymacskák közül kárpáti hiúzokat, tigriseket és oroszlánokat is megtekinthetünk, de a szerválok, a sivatagi rókák, és a tarajos sül is ezen a területen gazdagítja a látnivalók sorát.

A Dél-Amerikai kifutón tapírokat csodálhatunk meg, majd a madárháztól nem messze prérikutyákat. Ezt követően érdemes tovább sétálni, mert következik az Afrika-kifutó, ahol patásokat, flamingókat, teknősöket, és még több majomfajt láthatunk. Az afrikai állatok között olyan ritkább példányok is találhatók az állatkertben, mint az orrszarvú, a zsiráf, és a tevék. Ebben az állatkertben is találunk állatsimogatót, ahol olyan szelíd állatok megsimogatására van lehetőség, mint a kecske, és juh.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Fővárosi Állat- és Növénykert

Hazánk legnagyobb állatkertje, amely egyben a legrégebbi is, Budapesten található. A főváros XIV. kerületében helyezkedik …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük