Kezdőlap » Hotel » Látogassunk el a Román fővárosba

Látogassunk el a Román fővárosba

Bukarest Románia fővárosa, és egyúttal az ország legfejlettebb térsége is egyben. Két folyó határolja, a Colentina és Dámbovita. A városnézést rögtön a belváros közepén érdemes kezdeni, hiszen itt találjuk a Köztársasági Palotát, amelyet egy mesterséges dombra emeltek, ez egyébként manapság a parlament épülete is, de ebben a palotában adtak helyet a Képviselőháznak, a Szenátusnak és az Alkotmánybíróságnak is. Az épület egyébként bekerült a Guinness rekordok könyvébe is, mint a második legnagyobb épület a Pentagon után. A palotától, hogyha elindulunk, egy borzalmasan széles sugárutat találunk, a Bulevardul Uniriit, amely végigvezet minket innen a város többi részére.

A városnak ezen része Párizsra emlékeztet, gyakran nevezik kis Párizsnak is, hiszen nagyon hasonít rá felépítésében. A város központjában található az egyetem is, és a városközpont, amely nemcsak üzleti-, és bevásárló negyedeket, hanem megannyi más érdekességet, és látnivalót is tartogat számunkra. Az egyetem mellett nem messze található a Cismigiu Garten, amely egy olyan park, ahol egy kis tavacska, valamint kávézó is található, így igazán idilli helynek számít a belváros forgatagának kellős közepén. A városban számos régi templomot is találhatunk, így érdemes ellátogatnunk megtekinteni a Biserica Armeneascat és a Biserica Colteat is. Bukarestben számos múzeum is található, amelyek szintén a városközponttól nem messze helyezkednek el, 15 perc alatt eljuthatunk például a George Enescu Zenei Múzeumhoz, vagy a Nemzeti Művészeti Múzeumhoz.

A városban található még egy múzeum, a Román Haza Múzeuma, amely a nép történelmével foglalkozik elsősorban. A városban a turisták, és a helyiek egyöntetű véleménye szerint a legjobb park a Herastrau park, ahol egy szabadtéri múzeum is található, a Muzeul Satului, ahol építészeti műremekeket csodálhatunk meg, az egyébként zöld környezetben. Vásárolgatni a belváros legnépszerűbb utcáján, a Calea Victoreiten tudunk, ahol luxus butikok, és divattervezők üzletei egyaránt megtalálhatóak, de metróval eljuthatunk az Unirea Shopping Mallba is, amely egy óriási bevásárlóközpont. Hogyha kulturális kikapcsolódásra vágyunk, látogassunk el a Nemzeti Operába, ahol biztosan jól fogunk szórakozni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

A német kikötőváros, Cuxhaven

Cuxhaven Észak-Németországban található város, amely az Északi-tenger partjánál fekszik, Dánia déli határától mindössze párszáz kilométerre. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük