Kezdőlap » Látnivalók » Látnivalók Nafplionban

Látnivalók Nafplionban

Látnivaló van bőven Nafplionban is, napokon keresztül elnézelődhetünk a városban és még ki sem kell mozdulniuk innen. Lássuk a főbb látnivalókat a teljesség igénye nélkül.

Palimidi erőd: Nyitva reggel 8 órától 18.30-ig. Minden vasárnap és ünnepnap 14.45-kor zárnak. diákok fél áron vehetnek jegyet, vasárnap ingyenes. A citadellát 1711-ben nagyrészt velenceiek építették a korábbi XIII. századi frank romok helyén. Hihetetlen, ahogy Naflpion felett magasodik. Csodálatos kilátás nyílik az Argoliszi öbölre. Bátor, kalandvágyók a Nikita térről induló lépcsőkön mászhatnak fel, gazdagabbak és lustábbak kocsival, a szegényebbek pedig gyalog sétálhatnak fel. Jó tanács, ne vágjanak neki a lépcsőknek 18 óra után, mert arra sem lesz idejük, hogy egy fényképet csináljanak.

Régészeti múzeum: Szindagma tér. Nyitva reggel 8-tól 15-ig, hétfőn és ünnepnapokon zárva. A múzeumot egy régi velencei házban rendezték be. Nagyon érdekes, a kiállított tárgyak között találunk egy Mükénéből származó, agyagból készült bálványgyűjteményt és Görögország legősibb mellvédjét, amely i.e. XV. századi. Ezen kívül virág és polipmotívumos vázákat is láthatnak.

Népművészeti múzeum: odosz Ipsziladu. Az utca a Bubulinaszra merőleges. Nyitva reggel 10-től 13-ig, kedden zárva. A múzeumot ajánljuk mindazoknak, akik szeretik a különböző népi öltözékeket, szőtteseket és szerszámokat.

Vuledftiko mecset: A Szindagma tér sarkán van. egy szép árkádos udvarra nyílik.

Frank templom: Az odosz Papanikolauról induló lépcsőn közelíthető meg. Éjszaka érdemes megnézni. A volt mecset, melyből ma még az épület oldalánál emelkedő minaret is látható, oszlopokon nyugvó boltíves bejáratával és csodálatos köveivel vonja magára a figyelmet. Belső tere tisztaságával és elegáns arányaival szintén lenyűgöző. Itt a Mekka felé forduló ülőfülke emlékeztet a múltra.

Bízunk benne, hogy sikerült néhány jó tanáccsal ellátni önöket a város legmegnézendőbb épületeivel, higgyék el nem fogják megbánni és jó néhány napra elfoglaltságot adnak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Drezda

Az egymást követő száz uralkodók nagy becsben tartották udvartartásuk székhelyét, igyekezvén minél pompásabbá varázsolni a …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük