Kezdőlap » Látnivalók » Látnivalók Londonban

Látnivalók Londonban

London, az Egyesült Királyság fővárosa igazi nyüzsgő, lüktető, élettel teli európai nagyváros. Ha ott járunk, előfordulhat, hogy hirtelen szembesülünk kérdéssel: mit is kellene megnéznem?
A Big Bent, a Buckingham-palotát mindenképp, a British Museumot sem hagyhatjuk. Hát még?

A következőkben London kihagyhatatlan látnivalóival ismerkedünk meg, melyeket, ha ott járunk, szinte bűn nem megnézni.

National Gallery

A Nemzeti Galériában több ezer lélegzetelállító festményt láthatunk olyan művészektől, mint Rembrandt, Turner, Renoir, Van Gogh, Verocchio, Rafaello, Tiziano, Botticelli vagy Leonardo da Vinci. A képtár gyűjteménye vetekszik az Ermitázséval.
Érdemes jó előre megtervezni, mi is az, amit mindenképpen látni akarunk, ugyanis egy nap alatt szinte lehetetlen végigjárni.

St. Paul’s Cathedral

Európa ötödik legnagyobb temploma, mely sokak véleménye szerint nagyon hasonlít a római Szent Péter-székesegyházra. Kereszt alakú az alapja, és két, nagyon híres harangtornya van, egy északon, és egy délen. Minden nap hallani a több mint tizenkét harang elképesztő játékát.

Tower

Ebben az egykori börtönben számos ember lelte halálát, ma már látogatható. Sok, a szellemekben hívő turista ezért be sem meri tenni a lábát, de ettől még nem örvend kisebb népszerűségnek, mint London bármely más látnivalója.

Westminster-apátság

Többen nevezik ezt az apátságot a nemzet temetkezőhelyének is, nem véletlenül. Több mint háromezer embert, köztük rengeteg királyt temettek el itt. A hely legfőbb látnivalója a Koronázószék, 1308 óta minden királyt ezen ülve koronáztak meg.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Károlyi Alajos palotája

Budapesten, a VIII. kerületben található a Károlyi-palota (Pollack Mihály tér 10.). A palotát a nyitrai …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük