Kezdőlap » Utazás » Látnivalók Hawaii-on

Látnivalók Hawaii-on

A Hawaii táj önmagában is nagyon szép, azonban eme látványt csak tovább emelik a helyben található virágok, mint például az orchideafélék, és a hibiszkus is, ami az egész szigeten jellegzetes. A Hawaii szigetek legfőbb bevételi forrása egyértelműen a turizmus, ez adja a gazdaság bevételének egyharmadát, azonban a helyi emberek emellett szívesen foglalkoznak halászattal, és jelentős az itt található kávétermelés is.

Hogyha valaki ide utazik, az első szembetűnő látvány ami fogadja, a kéklő óceán, és a zöld pálmafák tömege, ami paradicsomi hangulatot sugároz mindenki számára. Csak hogy néhány nevesebb helyet megemlítsünk, szót ejthetünk Sunset Beach-ről, Pearl Harbour-ról, vagy a Big Island-ról, amiről mindenkinek eszébe jut valami. Utóbbi például egy aktív vulkán otthona, amely közel 4400 méter magasan helyezkedik el, de a szigeteken természetesen temérdek indás esőerdő is található. Hawaii fővárosa Honululu, amelyet gyakran hívnak a szörfösök mekkájának is, egészen úgy fest, mint egy csodálatos képeslap. A hawaii szigetek napos oldalán, azaz a nyugati partrészen Kona városát érdemes kiemelnünk, ahol szállodák tucatjai találhatóak. A sziget déli részén egy nemzeti parkot csodálhatunk meg, a Hawai’i Volcanoes Nemzeti Parkot, ahol akár a láva folyását is megcsodálhatjuk. A nagy szigeten található vulkán neve Mauna Kea, ahová el is látogathat akár a turista, amennyiben keresztülmegy Hilo városán, ahol egy kis kitérővel megtekintheti a Szivárvány-vízesést is. Ahogy haladunk felfelé a hegyen, egy egészen egyedi látvány tárul elénk, ahogy a vulkán csúcsa körül a felhők „belógnak” a képbe, és körülbelül félúton egy akklimatizált állomáson mindeninek muszáj megpihenni legalább fél órára, ez egyfajta előírás a magasság miatt. Ezt követően haladhatunk tovább, hogy megtekintsük az igazán egyedi látványt, ami több ezer méter magasságban tárul majd elénk.
Hawaii-n természetesen nemcsak kirándulni lehet, hanem strandolni és pihenni is. Amennyiben ezért utaznánk, mindenképp Oahu szigetére menjünk, hiszen ott található a legtöbb strand, többek között Makaha Beach és North Shore. A strandok többnyire ingyen látogathatók, egyetlen fizetős strand van csak, a Hanauma Bay, ahol viszont az óceáni élővilággal is találkozhatunk, hiszen itt közel merészkednek a parthoz az állatok is. A statisztikák szerint a szigetekre látogató turisták legkedveltebb üdülőhelye a Waikiki strand, ami a Royal Hawaiian Shopping Centera mellett található, valamint mellette a terület, mely az Ala Moana Shopping Centertől egészen eltart a Honolului állatkertig. Ezen a nyüzsgő helyen szinte minden este pezsgés van, nappal pedig az International Market Place-en az áruk tömkelegéből vásárolhatunk. A szórakoztatás központjában óriási akváriumok fogadják a látogatókat, melyekben teknősök és cápák is úszkálnak.

A sziget északi partján a Pupukea Beach Park-ba érdemes ellátogatni, hiszen ez a legszebb rész, amely egyben egy öböl is, de hogyha kissé kirándulni támad kedvünk, innen egyszerűen juthatunk el a Waimea Falls Park-ba, ahol pedig több vízesést is megcsodálhatunk egyszerre. Innen nem messze található a Sunset Beach, a part, ami a naplementéről kapta a nevét. Ez azért van így, mert a part mentén nincs semmilyen fal, így itt óriási hullámok vannak, azonban a naplementét tényleg teljes valójában csodálhatjuk meg. Nem messze innen a Kalanianole felé vezető úton két hely is van, ahol együtt úszhatunk a delfinekkel, és persze simogathatjuk is őket. Aki Hawaii-ra látogat, annak semmiképp nem érdemes kihagynia a történelmi jelentőségű Pearl Harbour-t, ahol máig üzemel a régi hadseregi kikötő, és persze a helyi múzeumban megismerkedhetünk a hely történelmével is. Hawaii a hihetetlen látvány mellett egyben az érdekességek szigete is, hiszen például megtekinthetünk egy ananász-múzeum és labirintust is, ahol valóban ültetvények között kell bolyonganunk azért, hogy ráleljünk a kiútra. A sziget központjában persze a helyi lakosok kultúrájával, hagyományaival és mindennapi életével is megismerkedhetünk, valamint megtekinthetjük a hula táncosok show-ját is. Hawaii-n nem hiányoznak az interaktív programok sem, azonban kétségkívüli, hogy aki ide látogat, elsősorban az egyedülálló dolgokra összpontosít. A szigeteken több településen is alkalmunk adódik arra, hogy szervezett túrákra fizessük be magunkat, amelyek elsősorban a látványosságok megtekintésére koncentrálnak, ilyen például az Oahu szigetéről induló túra, ahol többek között ellátogathatunk egy őserdei természetvédelmi parkba, ahol 6000 egzotikus növényfaj található, vagy Hawaii milliomos negyedébe is. A szigeteken vannak évente azonos időpontban megrendezett események is, például a szörf verseny, vagy a hula verseny.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Burgasz

Burgasz az ország 4. legnagyobb városa, és egyben az ipari központja is. Bulgáriában a második …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük