Kezdőlap » Látnivalók » Látnivalók Bajorország szívében

Látnivalók Bajorország szívében

A Fekete-erdőről már biztosan sokan hallottak. Délnyugat-Németországban terül el és a sűrű, sötét fenyveseiről kapta a nevét.
A jegenyefenyők átlagéletkora megdöbbentő – 300 év! A magasságuk is tekintélyt parancsoló, akár 60 méternél magasabbra is megnőhetnek. Ezek a fák számára a hideg, kiváló oxigén ellátású, nedves, humuszban gazdag talaj a megfelelő. A legnagyobb itt talált fa 68 méteres volt és törzsének kerülete 3,8 méter.

A térség leghíresebb eseménye az Oktoberfest. A komló betakarítása után rendezik meg ezt a sörünnepet. Évente 6 millió látogatót vonz a rendezvény. 1810-ben tartották meg először.

A Fekete-erdő legszebb része a Felső-Rajna és a Felső-Duna völgye. Az eljegesedés alakította ki őket. A Duna forrását is érdemes meglátogatni, ami Donaueschingentben található. Áll ott egy apró szökőkút, amire az van ráírva, hogy „a Duna forrása”. Az ottani Duna még csak egy aprócska kis patak, mely több folyóba becsatlakozva válik a 2842 kilométeres folyóvá. Érdemes felmenni Hohenbaden kastélyába, mert a kilátás egészen elbűvölő.

A környék leghíresebb és legszebb építményét se hagyjuk ki. A Neuschwanstein-kastély neoromán és neogótikus elemek ötvözésével nyerte el szépséges formáit. Bajorország utolsó királya rendelte el a felépítését.

Keressük fel még Freiburg im Bresgau városát is, melyet a fekete-erdő fog közre. Jellegzetes középkori hangulatú városról van szó, melyet 1120-ban alapítottak. A székesegyház, a városháza, valamint a Szent Márton- és Szent Mihály-templom megéri az utazást. Itt található az ország legrégebbi egyeteme is az 1457-ben létrejött Albert Ludwig Egyetem.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Útban Jeruzsálem felé

Utunk során elhaladunk Gezer romjai mellett. A város Vespasianus hadjáratai alatt teljesen elpusztult. Az ásatások …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük