Kezdőlap » Látnivalók » Látnivalók Athént elhagyva? Szunion fok és Poszeidon temploma.

Látnivalók Athént elhagyva? Szunion fok és Poszeidon temploma.

Athén környékén is rengeteg látnivaló van, bár ez igaz egész görög honra. Képtelenség olyan helyet találni, ahol az ókori birodalom lenyűgöző szépsége és ereje ne vágná szinte gyomorba az embert. Lássunk néhány érdekességet, Athént elhagyva.

Szunion fok: Athéntól 70 km-re található. Pireusztól indulva stoppal menjenek végig a parti főúton, illetve a part menti úton közlekedő helyi busszal is megközelíthető, ha sietős már Athénban buszba ülhetnek. A séoforosz 28 Octoviru és léoforosz Alexandrosz térről reggel06.30-tól óránként indulnak járatok. Az utolsó busz Athénból 19.30-kor, visszafelé 21 órakor indul. Reggel 9 órától találják nyitva, a diákok kedvezményt is kapnak. A strandok paradicsomba illően szépek, éppen ezért rengetegen látogatják, hiszen az átlátszó víz minden egyes pillanatban fürdésre invitál.

Poszeidon temploma: Fenségesen a fok legszélső pontján áll. Ne ringassák magukat illúziókba, sajnos elég sokan látogatják és lehetnek olyanok, akik csalódni fognak esetleg, hiszen a templom ma már csak rom, igazi értéke azonban az elhelyezkedésében rejlik. Sajnos nemrégiben a hegyen tűzvész pusztított, a templom közvetlen környezete borzasztó állapotban van.

Nemzetközi diákkártyával kedvezményben részesülhetnek. Két dolgot azért meg kell említeni, az oszlopok átmérője nagyobb fent, mint lent, az átmérő szélessége 0,79 m lent és 1 m fent. Ezzel a technikával kihangsúlyozzák a perspektivikus hatásokat, az oszlopokat magasabbnak látjuk, amik valójában „csak” 6,1 m magasak.

A sarki pilasztereket grafitikkel szennyezték be, melyek között megtalálható Lord Byroné is. Hogyan lehetünk költők és vandálok is egyben? Nincs egyetlen élelmiszer bolt sem a közelben, ezért érdemes előbb bevásárolni, főleg ha hosszabb időt szeretnénk itt eltölteni.

A templom mellől csodálatos naplementében lehet részünk, azonban vigyázzanak, mivel a kertet sötétedéskor bezárják és gondolom senki sem akar ott éjszakázni.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mitől csodálatos a Carnegie Hall?

A Carnegie Hall nem más, mint a világ legnagyobb presztízsű zeneintézménye. Andrew Carnegie (1835-1919) befolyásos …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük