Kezdőlap » Látnivalók » Látnivalók a Nyíregyházi Állatparkban

Látnivalók a Nyíregyházi Állatparkban

A Nyíregyházi Állatpark a belvárostól 5 kilométerre található, és a sóstói üdülőövezeten belül helyezkedik el, természetesen zöld övezetben, az itt található tölgyerdőben. Az egész állatkert kialakítása rendkívül megnyerő, hiszen az egyes állatcsoportok úgy lettek elhelyezve az állatkerten belül, hogy a látogató körbejárhassa a Földet, és ennek megfelelően tekinthesse meg a különböző tájakon élő állatokat.
Elsőként tárul a szemünk elé a Sarkvidék világa, ahol jegesmedvéket, borjúfókákat, pingvineket ismerhetünk meg közelebbről, akár a víz alól is. Ugyanitt oroszlánfókák is találhatók, akik program esetén showműsort is bemutatnak a látogatóknak. Ezt követően, ahogy sétálunk tovább, megtaláljuk a Madárházat, ahova sajnos átmenetileg nem mehetnek be a látogatók, de megfigyelhetik a nagyobb testű papagájokat külső röptető helyükön. Kicsivel arrébb, a Trópusi Házban megelevenedik előttünk a trópusi esőerdők állat-, és egyben növényvilága is. Itt olyan majmokat tekinthetünk meg, mint a picurka selyemmajom, vagy az emberszabású orángután, azonban ide is telepítettek csodaszép trópusi madarakat, melyek a hangjukkal, és kinézetükkel egyaránt beleillenek környezetükbe. Ebben a házban kapott helyet a pirája vízesés, a denevérbarlang, valamint a krokodilok szigete is. A következő állomás a Majomerdő, ahol madagaszkári makikkal találkozhatunk, majd a Mediterrán Kert, ahol elsősorban a mediterrán növényeket csodálhatjuk, tapinthatjuk meg, például a citromot, narancsot, vagy mandarint. Innen el is jutottunk a Kárpát-medencéhez, ahol azt is megtekinthetjük, hogy a térségben egykor milyen állatok éltek. A következő állomás sokak kedvence, a Medveerdő, ahol egy medvepár éli mindennapjait, majdnem egy hektáros kialakított területen. Innen eljutunk a Parasztudvarhoz, ahol mindenféle háziállatot megtekinthetünk, kipróbálhatjuk a kecskefejést, a csirkeetetést, de olyan állatokat tekinthetünk meg, mint a fecskehasú mangalica, a hortobágyi racka, vagy a szürkemarha. Ezen kívül, még számos állat található a Nyíregyházi Állatparkban, több mint 5000 állatot, és 500 állatfajt tekinthetünk meg itt, Magyarország második legnagyobb állatkertjében.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Villányi borvidék

Villány települése borairól és pincesoráról ismert. Baranya megyében található és 2500 lakost számol. Villány környékén …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük