Kezdőlap » Ünnepek » Lassan vége a nyárnak, mindjárt itt a karácsony…

Lassan vége a nyárnak, mindjárt itt a karácsony…

Földünk nagy részén, a karácsonyt tekintjük a legnagyobb ünnepnek, ebből következően ezt az ünnepet várjuk a legjobban és erre készülünk a legtöbbet. A mai rohanó világban azonban sokan stresszként élik meg a karácsonyt, nem tudják átélni az ünnep igazi hangulatát. Szinte mindenki megfogadja, hogy időben elkezd majd készülni, persze azonban ebből sokszor nem lesz semmi, és a többség az utolsó napokban rohangál a bevásárlóközpontokban és szinte bármit megvesz.
Ahhoz, hogy ezt elkerüljük, olvassuk végig az alábbi tippeket és biztosak lehetünk benne, hogy idén a karácsony tényleg az ünneplésről, a családról, a békéről fog szólni.

Ajándékozás
Egész évben figyeljünk szeretteinkre. Biztosan vannak olyan megjegyzések, óhajok, amik elhangzanak valamikor és ha szemfülesek vagyunk, ezeket feljegyezhetjük és máris megoldódott az az általános probléma, amikor nem tudjuk hogy mit vegyünk a megajándékozottnak.
Aki kicsit kreatív, az saját kézzel is készíthet ajándékokat. Az interneten ma már számtalan ötletet találhatunk, elég a böngésző keresőjében beírni az alábbi három betűt: DIY és máris ötletek százait megtaláljuk.

Otthoni teendők
Ne hagyjuk az utolsó pillanatra a takarítást. Írjunk egy listát az teendőkről és időbeosztásunkról függően, karácsony előtt pár héttel kezdjünk neki. Nem kell mindent egyszerre megcsinálni, sokkal könnyebb és időtakarékosabb megoldás, ha beosztjuk a teendőket.

Menü
Ha még nincs kialakult karácsonyi vacsora menünk, és szeretünk újdonságokkal kísérletezni, akkor érdemes a karácsonyi asztalra szánt vacsorát valamikor korábban is kipróbálni, hogy ne valljunk kudarcot a már így is stresszes időszak közepén.
Válasszunk olyan desszertet, amit már az ünnep előtti napokon el tudunk készíteni.

Dekoráció, díszítés
Kérjünk segítséget a család fiatalabb, idősebb tagjaitól, azoktól, akiknek alapból kevesebb teendőjük van a háztartásban. Bizonyára szívesen segítenek a nagyszülők a karácsonyfa megvásárlásában, és a gyerekek is élvezettel fogják díszíteni a fát. Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen, hanem hogy jól érezzük magunkat.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

István király kenyere

Ez az az ünnepünk, amely a történelem során nevében a legtöbbet változott. Augusztus 20-a ősi …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük