Kezdőlap » Hotel » Larnaca

Larnaca

Larnaca Cipruson található város, amely a sziget délkeleti területén fekszik, az öböl csücskében. Ez a város ideális akkor, hogyha Ciprus szigetét szeretnénk felfedezni. Maga a város igazán szép látványt nyújt a turisták számára, hiszen pálmafákkal övezett sétányain megannyi taverna, bár, kávéház, és üzlet ad a kikapcsolódásra lehetőséget. Szép homokos tengerpartjainak, és a part mentén épült hoteleknek köszönhetően ezt a helyet sok ezer turista választja minden évben, ráadásul a közeli repülőtér is mellette szól.

Larnaca modern városközpontjában azért akad néhány látnivaló is, ezek között megemlíthetjük például Kition ősi városállamának maradványait, a híres filozófus, Zeno szülőházát, a Szent Lázár templomot, mely a város védőszentjéről lett elnevezve. A várostól nem messze egy sóstó található, ahová vándormadarak ezrei érkeznek évente, tőle pedig néhány méterre a tóparton egy híres muszlim zarándokhely áll. A Larnaca városi kulturális központ egy olyan épületben kapott helyet, ami egykor a 17. században egy brit börtönépület volt, azonban manapság itt kiállítások tekinthetők meg.

A várostól csupán 32 kilométerre fekszik a híres kőkori település, Choirokoitia, amely i. e. 7000 körül létesülhetett. Ezen a világörökségi helyszínen az ásatások folyamán védőfalakat, kör alakú házakat, síremlékeket, és használati tárgyakat is találtak.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Egy német nagyváros, Heidelberg

A Neckar völgyben található város két partját három híd köt össze, ezek közül az Alte …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük