Kezdőlap » Hotel » Lardos, a csendes pihenőváros

Lardos, a csendes pihenőváros

Lardos egy tipikusan olyan görög üdülőhely, amely tökéletes választás akkor, hogyha néhány hétre el szeretnénk szakadni a mindennapokból, és egy teljesen más környezetben szeretnénk megpihenni egy kicsit. Lardos strandjain a homok kényeztetően puha, és tiszta, és itt szó szerint semmi mást nem kell csinálnunk, csak egész nap napozni, és pihenni a parton. Lardos település sokkal inkább nevezhető nyaralófalunak, mint lakóhelynek, hiszen számos tehetősebb görögnek van itt nyaralója.

Ezen a helyen elsősorban hotelekben, szállodákban kapunk majd szálláshelyet, ahol az éjszakai élet is pezseg a bárokban, valamint az éttermekben, ahol kiváló a kiszolgálás, és a helyi precizitást mutatja, hogy nemcsak helyi, hanem számos nemzetközi ételkülönlegességet szolgálnak fel. Lardos persze nem tarthatja magától távol a folyamatos fejlődést, ami viszont mindenképp a javára válik majd, hiszen így még többen érkezhetnek ide majd pihenni. Persze a településnek a modern szállodákon túl van egy óvárosi része is, ahol még mindig őrzi a régi település az igazi arculatát. Számos olyan taverna is van, ahol megszállhatunk, ezek többnyire olyan 2-3 család számára fenntartott szálláshelyek, amelyek tulajdonosai, a helyiek otthonukban szolgálják ki, és látják vendégül a turistákat. Az egyik ilyen helyi taverna a Valentina nevet viseli. A kis helységben egyébként mindenképp érdemes egy kiadós sétát tenni, hiszen olyan érdekességeket vélhetünk itt felfedezni, mint a bukmékerek, akiknél futballmeccsekre is fogadhatunk.

Természetes, hogy helyben találhatunk szupermarketeket, cukrászdákat, vagy szuvenír boltokat is. Lardos településről elindulhatunk gyalog egy másik kisebb településre, Pefkosba is, de hogyha igazi nagyvárost szeretnénk megtekinteni, mindenképp Rodosz felé vegyük az irányt.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Zalakaros, a fürdőváros

Zalakaros, egy igazi fürdőváros, népszerű turistacélpont, amely Zala megyében található, az ország délnyugati részén. Népszerűségének …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük