Kezdőlap » Hotel » L’Aquila Olaszország

L’Aquila Olaszország

L’Aquila városa Olaszország közepén található, és az Aterno folyó völgyében fekszik, szép környezetben, tipikus olasz városi kialakítás jellemzi. A városban megannyi szálláslehetőség található, de hogyha ide szeretnénk jönni, akkor megéri interneten előzetesen szállást foglalni, vagy utazási irodában, hiszen így jóval olcsóbban juthatunk szobához egy hotelben, vagy szállodában.

A város középnagyságú, tehát körülbelül 73 ezer fő lakik itt, azonban rendkívül vendégszeretőek a helyiek, így hogyha ide jövünk, csak a helyiekre kell bízni magunkat, és élvezni a vendéglátást. A város a nevét a címerállatáról, a sasról kapta, ez nem véletlen, hiszen az aquila olaszul sast jelent. Ebben a városban számos látványosság van, amit érdemes a városnézés során megtekinteni, ilyen például a Forte Spagnolo, amely egy nagyméretű erődítmény, valamint a Rocca Calascico kastély is, amelynek meglátogatása köré egy kis kirándulást is szervezhetünk, hiszen ez Európa legmagasabban fekvő várkastélyáról van szó. A településen, mint ahogy az Olaszországban jellemző, római kori városi romok nyomait is felfedezhetjük, de megtekinthetjük a Fontana Luminosat is, amely egy szökőkút a fő téren. Ezeken kívül még számos palota, mint a Palazzo Dragonetti, vagy a Palazzo Persichetti is megtekinthetők, de ugyancsak érdemes megnézni a hely templomait, és a régi, de mára felújított épületeket, amelyek a várost megszépítik.

A városba természetesen több módon is eljuthatunk, buszos kirándulásokat is indítanak errefelé, de mehetünk autóval, vagy repülővel is. Hogyha fürdőzni szeretnénk, akkor pedig megéri ellátogatni a közeli, majdnem szomszédos Pescara városába, amely csak 100 kilométerre van innen.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Ipsos, a korfui turistaközpont

Korfu szigetének keleti partjánál található Ipsos, az üdülőhely, amely egyre népszerűbb a szigetre érkező turisták …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük