Kezdőlap » Házfelújítás » Lapostető és medence vízszigetelése

Lapostető és medence vízszigetelése

Amennyiben furcsa foltok jelentek meg a mennyezetén vagy beázást tapasztal, az minden bizonnyal a tető vízszigetelésének a sérülését vagy a régi bitumenes szigetelés károsodását, elhasználódását jelenti. Az ilyen tetők javítása nem kis feladat, mivel a felületen rengeteg, apró, sokszor nem szembetűnő repedés, szakadás, lyuk keletkezik.

Sajnos a hagyományos bitumenes szigetelés számos negatív tulajdonsággal bír, amelyek közül a legfontosabb, hogy rendkívül rideg, rugalmatlan, valamint egyáltalán nem UV-álló, ami által fokozott az anyag szerkezetének öregedése. Lerakásakor hevítésre van szükség, ami által az alatta lévő felület károsodhat. Ez olyan helyeken jelenthet gondot, ahol a tető hőszigetelése közvetlenül a vízszigetelő borítás alatt helyezkedik el, mivel ebben az esetben a hőszigetelés könnyen megolvadhat.

Ezekre a problémákra jelent megoldást, a forradalmian új, úgynevezett Primer Rubber Membrane System, vagyis folyékony gumi szigetelés, amely által tartósabb, rugalmasabb és ellenállóbb felület képezhető, mint a hagyományos bitumenes lemezzel. Mivel a javított felület egybefüggő és teljesen homogén lesz, ezért nincsenek illesztések és nincsenek varratok, vagyis megszünnek azok a potenciális hibaforrások, ahol a javítást követően is beázás lehetséges. Rengeteg pozitív tulajdonsága révén kiválóan alkalmas lapostetők, medencék, illetve egyéb építmények vízszigetelésére. Szinte bármilyen felületre felhordható, sőt melegíteni sem kell, így a fogadó felület nem sérül! Festhető, így a későbbi színt is mi választhatjuk meg. További előnyei közül kiemelendő, hogy UV-álló, valamint nem tartalmaz semmilyen káros vagy egészségre veszélyes anyagot. Szakszerű kivitelezés esetén több, mint ötven évig szolgálhat szigetelésként anélkül, hogy a vihar, az eső vagy a hóolvadás miatt kellene aggódnunk. Még több, hasznos információ olvasható a www.reorgbau.hu internetes oldalon.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Parasztház felújítása

A felújított parasztház kellemes otthonunk lehet. A vidéki és egyben nyugtatóként ható hangulat a tiszta, …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük