Kezdőlap » Jog » Lakástámogatás

Lakástámogatás

A 122011es kormányrendelet a lakásigényt írja elő.

Itt a feltétel, hogy a költség 30%-át és 5 év alatt az 5 milliót a támogatás összege nem haladhatja meg. Teljesen mindegy, hogy hol vezeti a bankszámláját, fizetési számláját vagy folyószámláját az érintett, aki kapta.

Nem kell a munkáltatónak sem külön bankszámlát nyitni, nem kell alszámlával rendelkeznie, nem kell költségekbe vernie magát, hanem a klasszikus számlából fogja a támogatást adni. Csak hitelintézeten vagy a magyar államkincstáron keresztül adhatja ezt a támogatást. A munkavállaló pedig a munkáltatójának számol el. A munkáltatójának igazolni kell a lakáscélú felhasználást. A kincstárnak meg kell tagadnia ezen juttatás igazolásáról való dokumentum kiadást.

Akkor nézzünk együtt a személyi jövedelemadó törvény, a kormány rendeletet. Ez csak egy háttér tájékoztatás, hogy ki hányad magával költözzön. A hitelintézeteknél és a biztosítóknál megfigyelhető a hivatali gépjárművekre való költségtérítés. Tételezzük fel, hogy a pénzintézet tulajdonával van egy gépjármű, amit a dolgozó térítésmentesen vagy térítés ellenében használhat. Óvakodjunk attól, hogy a munkavállalótól térítést kérjünk. Ennek egy oka van.

Nagyon régről kísért még minket a 9 Ft km-es költségtérítés kérése. Ez gondot okoz 2014-ben, mert ha megnézzük a bankok által használt gépjárműveket és összehasonlítjuk azokkal, akik ilyen típusú gépjárműveket bérbe adnak. Kilométerenként 9 forintos bérleti díjat sehol nem tapasztalhatunk. Ez bérbeadásnak minősül és akkor már transzfelárazási kérdéseik vannak. Vagy kettes bérleti díjat kérjünk vagy semmit.

Kapcsolódó címkék...

Kapcsolódó címkék...

About Schmidt Dorina

A győri Széchenyi István Egyetemen végeztem. Imádok utazni, írni és borzasztóan sokat olvasni! :)

Ezt mindenképpen olvasd el!

Mik azok az atipikus foglalkoztatási formák?

A részmunkaidő és a távmunka terjedésével egyre többször és több helyen találkozhatunk az atikus jelzővel. …

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük